Fosta prezentatoare „Surprize-Surprize”, Andreea Marin, difuzată la TVR1 a fost invitata la emisiunea jurnalistei Cristina Ionescu Șișcanu, unde a vorbit despre etichetele din societate. Jurnalista Andreea Marin comentează despre rolul femeii în societate în secolul în care trăim, afirmând că își asumă prea multe roluri, respectiv nu au sprijinul de care ar fi nevoie, atât din partea partenerului, cât și a copiilor.

 

În opinia jurnalistei Andreea Marin, în prezent, femeia „încearcă să ducă prea multe. Și devin bărbate. La un moment dat, nu mai poți feminină când ești doborâtă de griji. Pur și simplu! Nu e o vină. E dificil. Poate nu vorbesc cu nimeni despre asta, poate nici nu-și dau seama că se întâmplă. Trecerea asta de la zâmbetul de altă dată.

În cartea mea, Prețuiește viața am vorbit direct pe această temă și îmi amintesc foarte clar că am scris despre asta câteva pagini, dureroase chiar. Dar cu final fericit!”

 

Secvența video poate fi văzută aici.

Egalitate în drepturi cu bărbații

Andreea Marin spune că etichetele din societate o lasă rece, zicând că „nu mă interesează! Și cred că așa ar trebui să facă oricine. Vezi-ți de drumul tău. Fă cum simți că e bine pentru tine. E foarte important ajutorul, cum îți alegi partenerul de viață și ajutorul pe care îl ai din partea lui. Și ajutorul trebuie să fie reciproc, evident! Pentru că atunci, tot ce ai de dus, pare mai ușor de dus. Cât despre societate… Păi stă societatea la masă cu tine!?? Te hrăneștea ea într-un fel? Poate ai un prieten-doi și doar lor le pasă cu adevărat. Când treci printr-un mare necaz, vine societatea să te ajute în mod concret?  Mult prea rar se întâmplă astfel de fapte!

Așa că, mai las-o încolo de societate! Respectă societatea din care faci parte, comunitatea care vezi că îți este alături, dar asta nu înseamnă că vei trăi conform vorbelor spuse de ei pe la colțuri. Nu trebuie să îți pese de părerile celor care sunt doar părerologi, ”

Distribuie articolul: