Stereotipurile sunt idei preconcepute, adică ceva greșit sau incomplet. Respectiv, aceste stereotipuri sau mituri sunt întâlnite foarte des în viața de zi cu zi. Ține minte, bărbatul și femeia nu au roluri în funcție de gen. 

Foto: exquis.ro

Mai jos vei găsi 8 mituri des întâlnite în viața de zi cu zi:

 Atractivitatea fizică este mult mai importantă pentru bărbați decât pentru femei

Potrivit astraonline.ro atât bărbații, cât și femeile consideră că aspectele sunt importante.

 Femeile sunt mai romantice decât bărbații

Foto: 326.ro

Bărbații au de fapt o perspectivă mai romantică asupra iubirii decât femeile. Bărbații sunt, de asemenea, mai predispuși decât femeile, să creadă în noțiunea romantică de „dragoste la prima vedere”.

Un bărbat nu poate fi prieten cu o femeie fără să vrea să se culce cu ea

Acest lucru poate să depindă de la caz la caz. Unii bărbați au prietene din copilărie și da, poate s-au gândit cum ar fi o noapte de amor cu ea, dar asta nu înseamnă că acest gând le-a afectat relația.

Abuzul fizic în relații este aproape întotdeauna comis de bărbați

Când oamenii se gândesc la o victimă a violenței domestice, vizualizează imediat o femeie. Cu toate acestea, bărbații sunt, de asemenea, frecvent victime ale violenței domestice. Conform sursei menționate, într-un sondaj recent adresat adulților britanici, s-a constatat că aproximativ 40% dintre victimele violenței domestice erau bărbați.

Bărbații și femeile au moduri diferite de gestionare a conflictelor

Foto: covasnamedia.ro

Majoritatea cercetărilor sugerează că bărbații și femeile nu diferă semnificativ în ceea ce privește răspunsurile lor la conflictul de relații.

Bărbații nu fac cancer de sân

În reginamaria.ro se menționează că și bărbații pot fi diagnosticați cu cancer mamar, dar mult mai rar. Riscul unui bărbat de a face această boală este de 1 la 1.000.

Bărbatul n-ar dori ca partenera să-i fie o pradă ușoară

Foto: csid

Este parțial adevărat, pentru că problema nu se leagă de pradă, ci de felul în care este aceasta judecată de partener. Orice bărbat analizează femeia chiar de la primele dialoguri: „merită atenție”, „m-aș distra cu ea”, „merge pentru o noapte”.

Dacă vrei bărbatul să-ți atragă atenția, ignoră-l

Potrivit ziare.com, acum deja e periculos să gândești așa, pentru că și el te va ignora. Acum două secole, această modalitate avea succes. Însă în ziua de azi, bărbatul se teme de eșec, astfel ei preferă să renunțe ușor.

Tu ai crezut până acum în aceste stereotipuri?

Distribuie articolul: