La începutul secolului al XX-lea, un grădinar a adus kiwi din China în Noua Zeelandă. A fost nevoie de aproximativ 30 de ani pentru a transforma fructele acrișoare inestetice în ceea ce ne place acum să numim kiwi. Boabele își datorează numele asemănării cu simbolul Noii Zeelande – pasărea kiwi. În acest articol vei afla de ce ar trebui adăugat kiwi în alimentația ta pentru sezonul rece.

Acid folic

Fructul kiwi conține mai mult acid folic decât aproximativ orice alt aliment din lume. Acidul folic este esențial pentru înmulțirea globulelor roșii, care transportă oxigenul către celulele noastre. O deficiență de acid folic în organismul nostru poate provoca anemie.

Vitamina C

Kiwi este unul dintre deținătorii recordului pentru conținutul de vitamina C – la 100g. Vitamina C este un puternic antioxidant natural. Protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi, previne dezvoltarea inflamației, încetinește îmbătrânirea și îmbunătățește semnificativ starea pielii, oferindu-i o culoare și strălucire uniformă. Un alt beneficiu important al vitaminei C este că stimulează producția proprie de colagen a organismului și îmbunătățește absorbția acestuia dacă iei proteine ​​sub formă de suplimente alimentare.

Întărește sistemul imunitar

Fructele strălucitoare ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumul regulat al fructelor stimulează producția de imunoglobuline, protejându-ți organismul de viruși și bacterii cauzatoare de boli.

Inima sănătoasă 

Kiwi este bogat în vitamina K, potasiu și componente naturale de subțiere a sângelui – aceste substanțe reduc riscul apariției cheagurilor de sânge, întăresc mușchiul inimii, măresc elasticitatea pereților vaselor de sânge și previn calcificarea acestora. Kiwi este săracă în zahăr și în calorii, așa că nutriționiștii recomandă în mod special includerea acestui fruct în dieta oricărei persoane care caută să piardă din greutate. Adăugă kiwi la cereale, iaurturi și salate sau mâncați-l ca atare ca gustare sau desert.

Dulce-acrișor, kiwi poate fi consumat ca aliment de sine stătător sau ca ingredient pentru salate și smoothie-uri.

Ție îți place acest fruct?

Sursa: bazaar.ru

Distribuie articolul: