Curând sezonul cireșelor și al căpșunelor se va încheia, dar acest lucru nu înseamnă că organismul nostru nu mai are nevoie de vitaminele atât de importante pentru o viață sănătoasă. În acest sens, Nata Albot a făcut o postare în care ne sugerează cu ce am putea înlocui cireșele și căpșunele. 

Încă ne bucurăm de căpșune și cireșe, dar foarte curând sezonul acestora se va încheia, iar noi va trebui să ne suplinim necesarul de vitamine din alte surse. Nata Albot vine cu o sugestie despre ce ne-ar putea ajuta să ne suplinim necesarul de vitamine atunci când nu mai avem cireșe și căpșune, sau când „cireșele s-au stricat repede și căpșunile nu-s dulci de la ploi”.

Aceasta a postat pe pagina ei de Instagram o poză viu colorată în care apare un vas mare cu mazăre. Nata a lăsat o descriere, care vorbește despre cât de benefic ar putea fi consumul de mazăre pentru organismul nostru, datorită conținutului sporit de proteină.

„Ceea ce face mazărea unică în comparație cu alte legume este conținutul lor ridicat de proteine. De exemplu, 170 de grame de morcovi gătiți au doar un gram de proteine, în timp ce 170 de grame de mazăre conțin de patru ori această cantitate.

Dacă cireșele s-au stricat repede și căpșunile nu-s dulci de la ploi, apoi mazărea anul acesta parcă-i injectată cu zahăr. Mare gustoșenie. Și tot e bună doar o săptămână”, a scris Nata.

Dar tu ai gustat deja din mazărea din acest an?

Distribuie articolul: