Acum tinerii din Ucraina ar fi trebuit să-și trăiască momentele unice din viață altfel. Totuși, ultimile zile școlare ei le au în ruine, cu case distruse și cu tot mai puțini oameni în oraș. Pentru generația tânără ultimul sunet și balul absolvirii nu mai înseamnă emoții pozitive și distracție. Însă, albumul școlar oricum a avut loc. Cum arată „ședințele foto școlare pe ruine”?

Fotograful din Ivano-Frankivsk Stanâslav Senâk a organizat o ședință foto pentru absolvenții a trei școli de la Cernihiv pe fundalul clădirilor orașului distruse.

Fotograful spune că face mereu albume școlare cu ideea că în 5-10 ani evenimentele actuale vor fi percepute altfel. Prin urmare, acesta consideră că este foarte important să le surprindă și pe cele din momentul de față.

„Am vrut să spun lumii despre ce se întâmplă în Ucraina, am filmat reportaje pentru mass-media mondială și apoi s-a născut ideea unei ședințe foto școlare pe ruine”, a declarat fotograful potrivit BBC. 

„A fost o ședință foto terapeutică extrem de puternică care m-a inspirat să-mi continui viața. A pus capăt trecutului și mi-a dat puterea să merg mai departe”, a scris mama unui elev de clasa a XI-a.

 

Cernihivul de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii martie a fost practic înconjurat de armata rusă și a fost supus bombardamentelor constante. Situat pe drumul de la graniță către Kiev, orașul a preluat o parte din lovitura trupelor ruse și a ajutat la ținerea ofensivei asupra capitalei Ucrainei.

Sursa: BBC. 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: