Se ştie deja că avocado are proprietăţi nutritive extrem de hrănitoare şi grăsimi sănătoase ce ajută organismul să-şi menţină vitalitatea. Puţini sunt cei care ştiu că şi sâmburele de avocado poate fi consumat şi mai mult decât atât are beneficii uimitoare pentru buna funcţionare a corpului. Nu arunca sâmburele de avocado, ci învaţă să-l consumi, astfel încât să scapi de colesterolul rău sau de tensiunea arterială.

Cum se mănâncă sâmburele de avocado

Pentru ca sâmburele de avocado este foarte tare, înainte de a fi consumat trebuie preparat. În primul rând, trebuie uscat la cuptor la o temperatură ridicată, pentru câteva ore. Unele persoane aleg să ţină sâmburii de avocado la cuptor timp de două ore, la 121°C, notează csid.ro. Odată ce sâmburele de avocado este deshidratat, acesta poate fi mărunţit şi pus într-un blender sau un procesor pentru a fi transformat într-o pudră, utilizată mai apoi în smoothie-uri, ceaiuri sau sosuri. Cu toate astea, odată ce sâmburele de avocado este deshidratat, cantitatea de antioxidanţi scade.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de avocado şi de sâmbure de avocado:

Colesterol: în urma unor experimente realizate pe şoareci s-a descoperit că sâmburele de avocado este ideal pentru reducerea colesterolului total, dar mai ales a colesterolului LDL.

Diabet: în urma unor experimente realizate pe şobolani, studiile recente arată sâmburele de avocado poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge în cazul şobolanilor cu diabet.

Tensiune arterială: studiile realizate pe animale sugerează că extractul de sâmbure de avocado poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, ajutând astfel la reducerea tensiunii arteriale, un factor de risc al bolilor de inimă.

Antioxidant: testele făcute asupra extractului din sâmburele de avocado arată că acesta are proprietăţi antioxidante puternice.

Antibacterian: în urma unui studiu s-a descoperit că extractul de sâmbure de avocado opreşte creşterea bacteriilor Clostridium.

Antifungic: sâmburele de avocado opreşte dezvoltarea fungilor, în special împiedică apariţia infecţiei Candida albicans, arată studiile.

Sursa

 

 

Distribuie articolul: