O salată simplă şi super sănătoasă cu un dressing delicios, pe care o poţi prepara în 10 minute şi o poţi lua la birou pentru un prânz sănătos.

Ingrediente:

pentru carne:

  • 1 piept de curcan dezosat
  • 1 lingură de muştar
  • 1 lingură unt moale
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 bucată ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

pentru salată:

  • 1 salată verde creaţă
  • 200 g baby spanac
  • 200 g rucola
  • 500 g ridichi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • 1 lingură zeamă lămâie

pentru sos:

  • 1 lingură miere
  • 2 linguri muştar
  • 1 linguriţă muştar boabe
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline

Preparare:

Pieptul de curcan îl ungi cu unt şi muştar şi-l laşi la marinat 2 ore, la frigider. După aceea îl pui la fiert cu legumele curăţate, sare şi piper, după gust. Îl laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie.
Între timp, pregăteşti salata. Speli frunzele de salată şi de spanac şi le usuci pe un prosop de hârtie. Tai ridichile rondele şi le amesteci cu celelalte verdeţuri. Adaugi uleiul de măsline, zeama de lămâie şi sare, după gust. Amesteci bine salata.

Pentru sos, combini muştarul cu mierea. Adaugi zeama de lămâie, uleiul de măsline şi amesteci bine. La final, pui muştarul boabe. Serveşti pieptul de curcan feliat, cu sos de muştar, îm-
preună cu salata proaspătă de verdeţuri.

SURSA

Foto: thenational.ae

Vezi și: Supă cremă de ardei copt. Gustul incomparabil greu de uitat

Distribuie articolul: