Salata de ardei copți este un deliciu și pentru că se potrivește cu aproape orice fel principal de mâncare, aceasta poate fi consumată atât la prânz, cât și la cină. Este gustoasă, ușor acrișoară și se prepară la rapid.

Dacă ai gătit un anumit preparat și ai vrea să îl servești alături de o salată, dar te-ai săturat de salatele fresh, cea de ardei copți poate reprezenta cea mai potrivită alegere. Salata de ardei copți se bucură de popularitate, mai ales la sfârșitul verii, atunci când ardeii capia pot fi găsiți foarte ușor în piețe sau supermarketuri.

Cum prepari cea mai gustoasă salată de ardei copți?
Trebuie să ții cont de un lucru foarte important, dar care oferă un plus de savoare acesteia. Este vorba despre modul în care alegi să coci ardeii. De preferat ar fi să îi coci pe grătar, la foc puternic, astfel încât să se rumenească la exterior, dar la interior să rămână fragezi și suculenți.

Ingrediente:
4 ardei capia
2 linguri de oțet
1 lingură de ulei
1 linguriță de miere
sare
piper

Mod de preparare:
Dacă nu găsești ardei capia, trebuie să știi că poți prepara această salată și cu ardei gras. Pune ardeii la copt, la foc puternic, dar ai grijă să nu se ardă. După ce s-au rumenit, pune-i într-un castron și acoperă totul cu un capac. După câteva minute, curăță ardeii de coajă. Între timp amestecă oțetul, uleiul, mierea, sarea și piperul. Dacă ți se pare că dressingul a căpătat consistența unui sos, atunci mai poți adăuga o linguriță de apă pentru a-l subția. Adaugă compoziția peste ardeii curățați și amestecă totul bine. Dacă îți dorești să dai un gust mai special acestei salate poți adăuga puțină ceapă sau usturoi.

Poftă bună!

Autor: Anastasia Florea, stagiară

Vezi și: Salată de vară cu paste. Iată cum o poți prepara

Distribuie articolul: