Îți dorești ceva gustos, dar și sănătos pentru cina de azi? Iată ce propunere avem pentru tine: Sălată cu morcov, năut și brânză feta. 

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

-3 morcovi medii
-o conservă cu năut
-50 g brânză feta sau brânză de capra
-50 g baby spanac
-o lingură de stafide
-2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
-sucul unei lămâi
-un praf de nucșoară
-un praf de scorțișoară
-fulgi de chili, după gust
-sare și piper, după gust

Pentru început, lasă la scurs năutul din conservă, după ce l-ai clatit bine sub jetul de apă. Dacă vrei, poți înlătura și pielițele, dar este un proces care va dura destul de mult.

Între timp, decojeste morcovii, apoi da-i prin răzătoarea mare. Spală spanacul și lasă-l și pe el la uscat.

Într-un borcan, pune uleiul de măsline, zeamă de lămâie, sarea și piperul, fulgii de chili (îi poți omite dacă nu îți place gustul picant), scorțișoară și nucșoară. Pune capacul și agită energic, pentru a formă dressingul.

Într-un bol încăpător, pune morcovul ras, boabele de năut, stafidele și spanacul. Amestecă ușor cu o spatulă, apoi adaugă dressingul și amestecă bine. La final, sfărâma brânză deasupra.

Dacă dorești o salată caldă, poți pune în tigaie, pentru 2-3 minute, morcovii și nautul. Apoi, adaugă restul ingredientelor reci. Servește salată simplă sau cu lipie crocantă.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: