Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2017 se desfăşoară la Chişinău, în perioada 25-31 mai. Cei prezenți au ocazia să vadă cele mai apreciate filme, selectate din sute de producții. Unul dintre ele este și „Un film autist normal”. Care e mesajul principal al acestuia, aflați mai jos.


Normal Autistic Film” sau „Un film autist normal” este o producție cehă, semnat de regizorul Miroslav Janek. Filmul a apărut în anul 2016 și are durata de 90 de minute.

Normal autistic film 2

„Direct și visător, Lukáš are un simțul al umorului distinct. Un virtuos al pianului, Denis este capabil să interpreteze piese de muzică clasică complicate. El adoră cartea “Micul Prinț” atât de mult, încât o recitește încontinuu. Majda nu se sfiește să cânte rap. Marjamka poate să nareze lungi istorii în limba engleză, în timp ce fratele ei Ahmed este neobișnuit de prietenos. Aceștia sunt cinci copii remarcabili pe care societatea constant și ofensator i-a calificat drept “autiști”, se menționează în descrierea filmului.

O viziune de autor unică ne provoacă o dată pentru totdeauna să încetăm să percepem autismul ca o diagnoză medicală și să încercăm îl acceptăm ca o manieră fascinantă de a gândi.

Vezi mai jos și trailerul la „Un film autist normal”:

Citește și: 21 de filme excepționale vor fi prezentate la Secțiunea Principală a FIFD CRONOGRAF 2017

FIFD CRONOGRAF 2017 prezintă „O istorie conjugală” – filmul cu un final neașteptat, ce merită a fi văzut!

FIFD CRONOGRAF 2017 prezintă „Ama-San” – un film despre comuniunea om-natură

Distribuie articolul: