Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2017 se va desfăşura la Chişinău în perioada 25-31 mai. Cei prezenți vor avea ocazia să vadă cele mai apreciate filme, selectate din sute de producții. Unul dintre ele este și „AMA-SAN”. Care e mesajul principal al acestuia, aflați mai jos.

„Ama-San” este un film portughez-elvețian, semnat de regizoarea Cláudia Varejão. Producția a fost lansată în anul 2015 și are durata de 113 minute.

„O plonjare și soarele amiezii străbate apa. Aerul din ambii plămâni trebuie să fie suficient pentru a tăia scoicile de pe stâncile aflate pe fundul Oceanului Pacific. Fără ajutorul rezervoarelor de aer sau orice alt echipament care ar permite respirația sub apă, corpul omenesc este constrâns limitelor sale. În Wagu, un sat de pescari din peninsula Ise, Matsumi, Mayumi și Masumi plonjează în fiecare zi, fără a ști ce urmează să descopere. Sub apă, corpurile lor se modifică, devenind asemenea răpitorilor acvatici. Femeile Ama-San din Japonia practică această tradiție de mai bine de 2000 de ani”, se transmite în descrierea filmului.

Vezi mai jos trailerul la „Ama-San”:

Citește și: 21 de filme excepționale vor fi prezentate la Secțiunea Principală a FIFD CRONOGRAF 2017

FIFD CRONOGRAF 2017 prezintă „O istorie conjugală” – filmul cu un final neașteptat, ce merită a fi văzut!

FIFD CRONOGRAF 2017 prezintă „Un bastard” – povestea care încă se repetă de prea multe ori

Distribuie articolul: