Un experiment social desfășurat în România i-a lăsat mască pe mulți dintre participanți. Alții însă au izbucnit în lacrimi, înțelegând ce se întâmplă de fapt în mintea unui copil care suferă de autism.

Autismul este o afecțiune înțeleasă foarte puțin. Unii îl asociază cu o boală a urechii, alții cu o afecțiune mintală. „Dacă ai pătrunde pentru câteva secunde în mintea unui copil cu autism, ai reuşi să îi înţelegi mai bine lumea?”, s-au întrebat mai mulți studenți din România și au dat curs unui experiment social.

11 studenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică au încercat să creeze un fragment al senzaţiilor resimţite de un copil special. Au invitat oameni obişnuiţi să ia parte la experiment şi să între în mintea unui copil cu autism, iar ce a ieşit a fost emoţie în cea mai pură formă, surprinsă de camerele de luat vederi. Vă invităm să urmăriţi rezultatul unui experiment unic.

Citește și: A transformat autismul fiului în artă. Descoperă barierele dintre un copil cu autism și părintele său

De 15 ani este Mama unui copil cu Autism. Victoria Pila: „Sper ca societatea noastră să învețe să accepte acești copii, așa cum sunt, să-i înțeleagă și să-i ajute”