Caravana CRONOGRAF Tur a pornit la drum, iar cea de-a patra ediție va ajunge în acest an în 20 de localități din țară cu o selecție de filme de la Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

Caravana a demarat din orașul Tiraspol, pe 22 iunie, și va continua până la sfârșitul lunii august în următoarele localități: Nisporeni, Milești (13 iulie), Râșcani, Șaptebani (15 iulie),

Edineț, Cupcini (16 iulie), Rezina, orașul Rezina (20 iulie), Ialoveni, orașul Ialoveni (21 iulie), Florești, orașul Florești (22 iulie), Fălești, orașul Fălești (23 iulie), Călărași, Sipoteni (28 iulie), Ialoveni, Bardar (29 Iulie), Glodeni, Cuhnești (30 iulie), Orhei, Cucuruzeni (4 august), Drochia, Țarigrad (5 august), municipiul Chișinău, Ciorescu (6 august), Anenii Noi, Varnița (12 august), Hâncești, Logănești (14 iulie), Căușeni, Zaim, Anenii Noi, Gura Bâcului (31 August).

CRONOGRAF Tur locatii

În program vor figura filme dedicate copiilor, din secțiunea CRONOGRAF Junior, filme pentru tineri și adolescenți, din secțiunea Un Like pentru Documentar, producții din Secțiunea Principală a festivalului, dar și o comedie de producție română. Filmele vor fi proiectate pe un ecran mare, amplasat în aer liber sau case de cultură din localități. Intrarea la proiecții este liberă.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, CRONOGRAF Tur este un proiect unic pentru Republica Moldova, lansat pentru a suplini lipsa cinematografelor din satele și raioanele țării. Spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu povești remarcabile și să cunoască cele mai noi producții în materie de documentar.

CRONOGRAF Tur este un proiect organizat de OWH Studio, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Ediția precedentă a proiectului a adunat peste 3000 de spectatori în întreaga țară. Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.