Filmele de la Hollywood deja de mai mulți ani prezintă istoriile femeilor care nu au nevoie să fie salvate, ele reușesc să aibă grijă de ele singure. Hai să vedem câteva filme inspiraționale despre femeile puternice și luptătoare. 

A quiet place 2 

A Quiet Place Part II este un film de groază american din 2021 și continuarea filmului A Quiet Place din 2018, care urmărește familia din primul film în timp ce continuă să navigheze și să supraviețuiască într-o lume post-apocaliptică locuită de extratereștri orbi cu un simț acut al auzului. În prima partea a filmului tatăl este ucis, acum mama rămâne cu 2 copii adolescenți și un bebeluș și trebuie să îi protejeze.

Cruella

Multipremiata actriță Emma Stone joacă rolul principal în noul film live-action sub semnătura Disney – „Cruella” – o poveste fascinantă despre una dintre figurile legendare ale cinematografiei, o hoață care a fermecat și intrigat generații.

Povestea din noul film „Cruella” ne poartă în anii 1970, în Londra revoluției punk-rock, pe urmele unei tinere trișoare Estella, o fată creativă și deșteaptă, hotărâtă să își facă un nume și să aibă o carieră în design.

Ea se împrietenește cu o pereche de hoți tineri care sunt înnebuniți după apetitul ei pentru trăsnăi în afara legii și împreună își construiesc o viață pe străzile Londrei. Într-o zi, flerul Estellei și simțul ei pentru modă atrag atenția Baronesei von Hellman, o legendă în domeniu, interpretată magistral de Emma Thompson. Dar relația lor pune în mișcare un întreg mecanism de evenimente care o vor determina pe Estella să scoată la lumină partea sa răutăcioasă și să devină răzbunătoarea Cruella.

Those who wish me dead

Angelina Jolie este Hannah, o femeie pompier care încă se reface dupa pierderea a trei vieți pe care nu a reușit să le salveze dintr-un incendiu. Hannah  întâlneşte un băiat de 12 ani traumatizat şi fără adăpost pe care va trebui să îl apere de niște asasini.

Atomic Blonde

„Atomic Blonde” este agenta sub acoperire într-o misiune explozivă. Cea mai letală asasină MI6 este trimisă în Berlin să rezolve un caz de siguranţă naţională în timp ce revoluţia sufocă străzile germane, iar trădarea este la ordinea zilei.

Cel mai de preţ agent al serviciilor secrete britanice, Lorraine Broughton îşi etalează toate atuurile de spion şi apelează în egală măsură la senzualitate şi brutalitate ori de câte ori e nevoie pentru a rămâne în viaţă şi a-şi duce misiunea la bun sfârşit. Singură într-un oraş dominat de haos, ea se asociază cu agentul infiltrat David Percival pentru a deconspira un joc letal de spionaj şi a readuce în ţară un dosar clasificat extrem de important.

Anna (2019)

În Moscova anilor 1980, Anna este o femeie care are nevoie de o șansă. Societatea patriarhală în care trăiește nu îi prea oferă nicio șansă decât la a duce o viață de supunere. Într-o zi i se oferă ocazia de a lucra pentru KGB, sub aripa Olgăi (Helen Mirren), o femeie neîndurătoare. Curând descoperă că ea însăși este o asasină nemiloasă, în timp ce lucrează sub acoperire ca fotomodel.

Dincolo de frumusețea izbitoare a Annei Politova se găsește așadar un secret periculos care o transformă…

Vizionare plăcută!

Distribuie articolul: