Cu toții ne dorim să avem succes în carieră sau pe plan personal. Totuși există câteva reguli de care ar trebui să ținem cont și care ne ajută mult în parcursul nostru. Totul pornește de la noi. Iată câteva expresii pe care să le evităm.

Totul ține de minte, de autosugestie, crede autorul de cărți motivaționale Barnard Marr, citat de  Business Insider. Acesta crede că un om poate avea succes chiar dacă e un simplu poștaș și se poate rata chiar dacă ajunge în poziția de șef.

Pentru a avea succes în ceea ce faci, trebuie să îți cultivi creierul astfel încât să gândească pozitiv. Iar pentru acest lucru, unul dintre pașii esențiali pe care îi recomandă sursa citată este evitarea a zece expresii care ne încurcă activitatea.

1. „Asta nu va merge” – chiar dacă un lucru a mai fost încercat și înainte, nu înseamnă că va eșua și de data aceasta. A respinge anumite idei fără a le încerca nu reprezintă oamenii de succes.

2. „Nu pot face asta” –  la fel ca în cazul de mai sus, trebuie încercat totul pentru a avea șanse mai mari de reușită. Exersează, ia-ți tot ce trebuie, acordă-ți răgaz și, ulterior, totul se va termina cu bine.

3. „E imposibil” – rar se întâmplă ca un lucru să fie imposibil, așa că trebuie să fii foarte atent atunci când ai de făcut ceva și să nu cazi în capcana negativismului. În loc să spui că e imposibil, deschide-ți mintea și vezi cum poți să faci să fie posibil.

4. „Nu e corect” – în viața reală, lucrurile sunt, de multe ori, nedrepte. Dar, în loc să-ți plângi de milă, cântărește, mai degrabă, oportunitățile pe care le ai și gândește-te cum poți îmbunătăți situația.

5. „Nu e vina mea” – poate să nu fie vina ta, dar o astfel de frază denotă faptul că preferi să nu-ți asumi responsabilitatea și că vrei să dai vina pe altcineva. În loc să te concentrezi pe a stabili vinovatul, mai bine te focusezi pe rezolvarea situației.

6. „S-ar putea să pot să…” – „s-ar putea” nu este cea mai bună alegere într-o frază pentru că, de multe ori, duce la eșec, după cum scrie sursa citată. Când cineva folosește această expresie, este clar că nici măcar el nu crede că este capabil.

7. „Nu e treaba mea” – chiar dacă nu intră în atribuțiunile tale, cel mai bine ar fi să nu spui această frază și să te apuci efectiv de treabă.

8. „Nevoie” – atunci când un șef spune, de exemplu, „am nevoie de”, cel mai probabil nu este varianta cea mai bună. Un șef de succes va spune „vreau”, mai ales când este vorba despre lucruri necesare pentru ca afacerea să funcționeze.

9.  „Cred” – adevărații lideri nu folosesc această sintagma pentru că denotă nesiguranță. Liderii folosesc expresii prin care își arată că sunt siguri pe ceea ce spun..

10. „O să încerc” – de obicei, oamenii folosesc această exprimare atunci când vor să-și lase o portiță de siguranță. Uneori, în subconștientul lor, se întărește ideea că nu-și vor face treaba, din varii motive.

Sursa: Gândul.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: