Știați că o persoană petrece aproximativ 160 de ore pe an, vizionând filme și emisiuni TV? Adolescenții par să privească filme chiar mai des decât maturii. Dar trebuie totuși să găsești timp și pentru studii. Noi îți propunem să combini utilul cu plăcutul și să înveți engleza, vizionând filme. 

Harry Potter and… (2001-2011)

It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends.

Să începem cu clasicul! Povestea despre băiatul care a supraviețuit puterilor malefice este cunoscută și iubită în toată lumea. Puteți viziona aceste filme de nenumărate ori. Și, în plus, vă pot ajuta să învățați bine limba engleză, mai ales că frazele sunt în mare parte foarte simple și le cunoaștem deja foarte bine.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

— Did… Did you say school? Is there a school? A wizardry school here in, uh, America? — Of course. Ilvermorny. It’s only the best wizard school in the whole world. — I think you’ll find the best wizarding school in the world is Hogwarts

Universul lui Harry Potter cu 65 de ani înainte de evenimentele trăite de Harry, nu este mai puțin interesant decât vizionarea confruntării dintre Potter și cel care nu poate fi numit, iar engleza este la fel de accesibilă aici ca în filmele cu Harry Potter. Acum au fost lansate deja două filme și așteptăm cu nerăbdare continuarea!

St. Trinian’s

Oh my god! You want us to steal Scarlett Johansson?

Acest film este foarte colorat, viu și amuzant. Filmul are o mulțime de actori buni, situații amuzante și glume grozave. Și personajele principale? Aceste fete drăguțe pot face ravagii chiar și din senin! În rolurile principale sunt Stephen Fry și Colin Firth, ar trebui menționați separat, ei sunt unii dintre cei mai faimoși actori britanici. Dacă doriți să practicați engleza mai bine, acest film este o opțiune excelentă!

The King’s Speech

— What are you doing? Get up! You can’t sit there! GET UP! — Why not? It’s a chair.

Film cu Colin Firth și Jeffrey Rush în rolurile principale. Povestea viitorului rege George al VI-lea, care, pregătindu-se să urce pe tron, se îndreaptă către un logoped pentru a-l salva pe viitorul conducător de la bâlbâială. Dar metodele logopedului sunt foarte diferite de cele clasice. Acest film trebuie vizionat în original, nu numai pentru că Colin Firth joacă perfect dificultățile de vorbire, ci și datorită englezei „corecte”.

This is England

You might look about four, but you kiss like a fourty year old!

O poveste despre un băiat de 12 ani care și-a găsit prieteni printre reprezentanții subculturii locale. Cămăși în carouri, bretele și cizme elegante – totul este Anglia anilor ’80! Aici există o mulțime de argouri și limbaj de stradă.

Sursă: mel.fm