Filmele de acțiune sunt, de cele mai multe ori în topul preferințelor. Sunt ușor de urmărit, acțiunea se adresează unui public variat, iar adrenalina din poveste menține energia sus. Și, cu siguranță un merit aparte în menținerea sentimentelor înalte îl au actorii.

Trebuie să fii într-adevăr un actor bun și talentat pentru a cuceri publicul, iar un rol într-un film de acțiune nu este deloc ușor. Astfel, în acest articol vei descoperi top cinci actori ai filmelor de acțiune. 

Robert Downey Jr. 

 Născut la New York, a început să apară în filme încă de la vârsta de cinci ani, în 1970. Primul său rol a fost cu 13 ani mai târziu, în „Baby, It’s You”, după care a apărut în „Saturday Night Live”. Au urmat multe roluri importante, ce i-au adus faimă. Chiar dacă a avut o carieră în plină ascensiune și a avut roluri pentru care a primit nominalizări la Oscar, dependența de droguri l-a acaparat, și i-a tras în jos cariera. A ajuns chiar și în arest în 1996, iar în 1999 a intrat pentru trei ani la închisoare.

Jason Statham

Membru în echipa Jocurilor Olimpice de la Soul, este originar din Londra. E actorul ce a reușit să ajungă o adevărată vedetă din lumea Hollywood-ului. Esre o legendă pentru că a reușit să exceleze rapid și a ajuns sus, fiind un actor, cu adevărat, apreciat.

Vin Diesel 

Vin Diesel este un nume extrem de cunoscut în lumea filmelor de acțiune. Primul film la care ne gândim atunci când îi auzim numele e: „The Fast and The Furious”. Diesel este originar din America, nu și-a cunoscut niciodată tatăl natural, fiind crescut de tatăl vitreg. Și-a făcut apariția pe scenă pentru prima oară la vârsta de șapte ani. În 1997 realizează primul său scurt-metraj. Vocea sa se aude în diferite filme de desene animate și are roluri foarte importante în cariera sa. 

 Gerard Butler

Originar din Scoția, își face numele remarcat la vârsta de12 ani. A vrut să-și continue cariera de actor, însă în adolescență a luat și o pauză pentru a studia la Drept timp de șapte ani. S-a întors pe scena din Londra în 1996. Cariera sa a atins apogeul prin rolul primit în „Zack Snyder – 300”, filmul care a întrecut orice așteptări și a strâns peste 450 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare. Nu s-a oprit la Butler și-a deschis și propria casă de producție.

Liam Neeson 

Provine dintr-o familie mare fără prea multe finanțe. Nu a avut mare noroc nici în viața personală. Fosta soție i-a murit din cauza unui traumatism cranian rezultat în urma unui accident de la schi. Nu a visat să ajungă actor, ci și-a dorit să facă o carieră în sportul de performanță. A jucat pentru prima oară într-o piesă de teatru la vârsta de 11 ani. A urmat o perioadă cu diferite roluri, unele mai importante, altele mai puțin. A primit chiar și nominalizări la Globul de Aur, iar la finalul lui 1999 a fost numit ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, chiar de regina Elisabeta a II-a.

Tu pe cine dintre actori ai mai adăuga în această listă?

Distribuie articolul: