În baza evenimentelor întâmplate recent în capitală, în care câteva adolescente bătăușe au umilit și lovit brutal o altă minoră, jurnalista a abordat subiectul și a venit cu un apel de stopare a bullyingului de orice fel. 

„Din mesaje, primesc tot felul și din păcate multe mărturisiri dureroase. Unele ajung pe stories, altele doresc să fie auzite doar de mine și vă mulțumesc pentru deschiderea sufleteasca oferită”

În cea mai recentă postare, Lilu Ojovan a vorbit despre hărțuire și violență. Aceasta a atras atenția că atât victimele, cât și agresorii lor, deși sunt pe baricade opuse, sunt nefericite. Prezentatoarea a îndemnat internauții să-și calculeze acțiunile înainte de a agresa pe cineva și să nu păstreze tăcerea atunci când sunt hărțuite.

Poza frumoasă – temă dureroasă”

„Despre violența foarte prezentă în mediul online și în realitatea fizică. Violența verbală, emoțională, fizică care rănește în diferite feluri, dar în toate cazurile sunt suferințe. Atât din partea celor care o servesc (agresorii) și din partea celor care o primesc. Știm ca ne învârtim într-un cerc vicios – agresorii nu se nasc, devin. Fie văzând acest exemplu în familie sau în mediul foarte apropiat și de cele mai multe ori fiind la rândul lor – victime”, reflectă Lilu în postarea de pe rețelele sociale.

„Oamenii nefericiți sunt răi. Așa se manifesta această emoție”

„Trebuie să se vorbească mai mult și în școli, pe net, la tv despre BULLYING. Ce înseamnă, de fapt? – „comportament agresiv”, „comportament ostil”, „hărțuire”, „terorizare”, „umilire”, „brutalizare”, „intimidare”, „luare în derâdere”, „lovire”, „ignorare”, „excludere”, „marginalizare”.

„Să fii cool nu înseamnă să fii un om rău”

„Și din mesajele voastre îmi dau seama că asta se întâmplă la nivel global. E prea multă violență și răutate pe străzi, în școli, în familii. Îmi pare tare rău, dar transformăm lumea într-un loc tot mai ostil pentru viață”, conchide Lilu.

Care este părerea voastră, cum am putea să prevenim bullyingul și să devenim mai buni?

Citește și: „Strigător la cer”. Deputații propun măsuri de combatere a violenței în școli, după cazul cu minorele bătăușe