Chiar dacă pare complicat de realizat, o ruladă de bezea este un desert uşor şi apreciat de oricine. Află cum să-l prepari pas cu pas şi vei avea toate şansele să te bucuri de reuşită!

 

Ingrediente pentru 8-10 porţii

Pentru bezea:

4 albuşuri

190 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă oţet

1 linguriţă amidon

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

175 g iaurt grecesc

50 g zahăr pudră

3 linguri apă de trandafiri, opţional

175 g fructe de pădure

mentă proaspătă, pentru ornat

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de copt. Baţi spumă albușurile până se întăresc. Adaugi, treptat, zahărul și continui până când spuma devine lucioasă. Încorporezi vanilia, oțetul și amidonul.

Întinzi bezeaua uniform în tava de copt și o coci zece minute la foc iute, apoi reduci temperatura şi mai ţii zece minute. Laşi bezeaua să se răcească câteva minute înainte de a o desprinde de pe foaia de copt.

Până se coace bezeaua, amesteci brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și apa de trandafiri. Întinzi compoziţia peste bezea, pui şi fructele, păstrând o parte pentru ornat, apoi rulezi pe lungime, cu grijă. Introduci rulada în frigider două-trei ore. O serveşti cu fructe şi mentă proaspătă.

Distribuie articolul: