Când vezi pe la cofetării prăjiturile alea delicioase cu glazura de caramel, cu siguranță îți „plouă în gură! Culoarea aurie și textura fină îți face o poftă enormă de un desert!

Acest sos de caramel este perfect alături de înghețată sau diverse prăjituri. Se prepară foarte ușor și îți ia aproximativ 20 de minute.

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 200ml smântână dulce (aproximativ 30% grăsime)
  • 50 g unt
  • sare (un vârf de cuțit)

Preparare:

Punem apa și zahărul pe foc. Când amestecul a început să fiarbă iar zahărul s-a dizolvat, lăsăm pe foc mic sau mediu pentru 10 minute s-au până compoziția va prinde o culoare aurie (nu maronie). Adăugăm cu grijă untul și amestecăm bine până acesta se topește, după care adăugăm smântâna dulce și amestecăm bine până se uniformizează compoziția, mai lăsăm un minut timp în care amestecăm continuu și scoatem de pe foc. Transferăm caramelul într-un recipient rezistent la temperaturi înalte și lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

 

Distribuie articolul: