Ganache-ul este una dintre cele mai versatile creme de ciocolată. El poate fi folosit atât la ornarea torturilor și a prăjiturilor, cât și pentru a prepara o umplutură pentru diverse deserturi sau pentru a pregăti trufe delicioase.

Indiferent de consistența sa, ganache-ul are un gust deosebit care îți asigură succesul când vine vorba de dulciurile pe care le prepari pentru cei dragi. Iată cum îl poți prepara și tu, urmând doar 3 păși simpli.

Ingrediente:

– 350g de ciocolata neagra de buna calitate

– 250 ml smântână lichidă (smântână pentru frișcă)

Mod de preparare:

1. Toaca toată ciocolata mărunt cu ajutorul unui cuțit cu lama lată. Pune ciocolată tocată într-un bol încăpător, rezistent la temperaturi mari.

2. Pune smântâna lichidă într-o oală și încălzește-o pe aragaz. Las-o pe foc până când dă în clocot o singură dată. Imediat ce ai observat că smântână a ajuns la punctul de fierbere, stinge flacăra și ia oala de pe aragaz.

3. Toarnă smântână fierbinte încet peste ciocolată tocată și amestecă încontinuu cu o lingură de lemn sau o spatulă specială. La început, cremă poate părea tăiată, însă după ce vei amesteca mai mult timp, ganache-ul va deveni omogen.

Asta e tot! Ganache-ul e gata. Acum, trebuie doar să-l lași la răcit în funcție de cerințele rețetei pe care o pregătești.

– Dacă plănuiești să-l folosești pentru a glazura un tort sau o prăjitură, lasă-l doar puțin timp la răcit, încât el să nu se întărească prea mult. Amestecă din nou până capătă consistență lichidă și toarnă-l ușor peste deșert.

– Dacă ai făcut ganache pentru a obține o cremă moale cu care să-ți ornezi tortul, lasă cremă de ciocolată la răcit mai mult timp până când se întărește puțin, dar nu-și pierde aspectul mătăsos. Mixează ganache-ul 2 minute și apoi ornează tortul său folosește cremă obținută pe post de umplutură.

Desigur, în funcție de deșertul pe care îl pregătești, ganache-ul poate avea consistente diferite, astfel că vei fi nevoit să folosești cantități diferite din ingredientele date. Așadar, urmează sfaturile următoare pentru a obține un ganache perfect.

– dacă pregătești glazuri dense pentru torturi, tarte sau prăjituri, prepară ganache-ul dintr-o parte smântână și 3 părți ciocolată;

– pentru prepararea trufelor sau a bomboanelor, sunt necesare 2 părți de ciocolată la o parte de smântână;

– pentru umplutură, poți folosi părți egale de ciocolată și smântână;

– pentru glazuri foarte subțiri, prepară ganache-ul din două părți de smântână la o parte de ciocolată.

Sursa: Gustos.ro

Vezi și: Mere coapte cu nuci și miere, un desert simplu și delicios!

Distribuie articolul: