Cordonul Bleu cu pui se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Ingrediente – Cordon Bleu cu pui

 •  3 bucăți mari de piept de pui
 • 10 felii subțiri de șuncă, după preferințe
 • 10 felii de cașcaval
 • 3 ouă, la temperatura camerei
 • Făină
 • Pesmet
 • Sare
 • piper negru măcinat
 • ulei

Mod de preparare- Cordon Bleu cu pui

 1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de cordon bleu cu pui, este să începem prin a pregăti bucățile noastre de piept de pui.
 2. Așadar, rând pe rând vom lua fiecare bucată de piept de pui și o vom bate cu ajutorul unui ciocan special de carne astfel încât să devină cât mai maleabilă cu putință, dar și subțiri. De asemenea, bucățile de piept de pui se pot așeza prima dată într-o pungă de plastic rezistentă, iar apoi să se bată cu ciocanul de carne, în funcție de preferințe. Toată carnea de piept de pui în parte se va tăia în 2, astfel încât să obținem din cele 3 bucăți de piept de pui 6 porții de cordon bleu, pe care rând pe rând le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust.
 3. În continuare, pe fiecare bucată de piept de pui vom așeza câte o felie subțire de șuncă, iar ulterior și o felie de cașcaval, urmând ca ulterior bucata de piept de pui să se ruleze astfel încât să se păstreze la mijloc șunca și cașcavalul, după preferințe, sau aceasta se poate rula in doua, tot astfel încât șunca și cașcavalul să rămână la mijloc. De asemenea, pentru a ne asigura de faptul că marginile sunt sigilate iar umplutura va rămâne în interior, putem să batem marginea tot cu un ciocan special de carne, urmând ca acesta să fie fixat și cu scobitori.
 4. Într-o farfurie de dimensiuni mai mari vom adăuga făină, iar într-o alta separat vom adăuga și pesmet, iar în cea de a 3-a farfurie tot de dimensiuni potrivite vom adăuga și ouăle pe care le vom amesteca bine cu puțină sare, după gust. Rând pe rând, fiecare cordon bleu de pui în parte, se da prima dată prin făină, astfel încât să-l acoperim foarte bine, presând ușor pesmetul pe marginea fiecărui preparat în parte astfel încât să ne asigurăm de faptul că se sigilează așa cum ne dorim, ulterior se va da și prin amestecul de ouă cu sare, iar nu în ultimul rând și prin pesmet. Procesul se va repeta pentru toate pachețelele de cordon bleu.
 5. Ulterior vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ulei din abundență, și vom așeza rând pe rând pachetele de cordon bleu, odată ce uleiul este suficient de încins. Trebuie să ne asigurăm de faptul că acestea se vor rumenii îndeajuns de bine pe ambele părți, iar abia apoi după ce sunt gătite le vom scoate pe o hârtie absorbantă pentru a trage uleiul. Procesul se va repeta pentru toate pachetele de cordon bleu.
 6. După ce am pregătit așa cum se cuvine preparatul de astăzi, rețeta de astăzi este gata de servit, alături de o garnitură în funcție de preferințe, sau o salată la alegere. Poftă bună!
 7. Așadar, rând pe rând vom lua fiecare bucată de piept de pui și o vom bate cu ajutorul unui ciocan special de carne astfel încât să devină cât mai maleabilă cu putință, dar și subțiri. De asemenea, bucățile de piept de pui se pot așeza prima dată într-o pungă de plastic rezistentă, iar apoi să se bată cu ciocanul de carne, în funcție de preferințe. Toată carnea de piept de pui în parte se va tăia în 2, astfel încât să obținem din cele 3 bucăți de piept de pui 6 porții de cordon bleu, pe care rând pe rând le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust.
 8. În continuare, pe fiecare bucată de piept de pui vom așeza câte o felie subțire de șuncă, iar ulterior și o felie de cașcaval, urmând ca ulterior bucata de piept de pui să se ruleze astfel încât să se păstreze la mijloc șunca și cașcavalul, după preferințe, sau aceasta se poate rula in doua, tot astfel încât șunca și cașcavalul să rămână la mijloc. De asemenea, pentru a ne asigura de faptul că marginile sunt sigilate iar umplutura va rămâne în interior, putem să batem marginea tot cu un ciocan special de carne, urmând ca acesta să fie fixat și cu scobitori.
 9. Într-o farfurie de dimensiuni mai mari vom adăuga făină, iar într-o alta separat vom adăuga și pesmet, iar în cea de a 3-a farfurie tot de dimensiuni potrivite vom adăuga și ouăle pe care le vom amesteca bine cu puțină sare, după gust. Rând pe rând, fiecare cordon bleu de pui în parte, se da prima dată prin făină, astfel încât să-l acoperim foarte bine, presând ușor pesmetul pe marginea fiecărui preparat în parte astfel încât să ne asigurăm de faptul că se sigilează așa cum ne dorim, ulterior se va da și prin amestecul de ouă cu sare, iar nu în ultimul rând și prin pesmet. Procesul se va repeta pentru toate pachețelele de cordon bleu.
 10. Ulterior vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ulei din abundență, și vom așeza rând pe rând pachetele de cordon bleu, odată ce uleiul este suficient de încins. Trebuie să ne asigurăm de faptul că acestea se vor rumenii îndeajuns de bine pe ambele părți, iar abia apoi după ce sunt gătite le vom scoate pe o hârtie absorbantă pentru a trage uleiul. Procesul se va repeta pentru toate pachetele de cordon bleu.
 11. După ce am pregătit așa cum se cuvine preparatul de astăzi, rețeta de astăzi este gata de servit, alături de o garnitură în funcție de preferințe, sau o salată la alegere. Poftă bună!

Distribuie articolul: