Vara – momentul în care tragem linia de bilanț în activitatea profesională și ne oferim posibilitatea de a ne odihni calitativ. Fie că este vorba de mersul la mare, la munte sau, de ce nu, într-o călătorie prin întreaga Europă, o vacanță necesită pregătiri corespunzătoare și atenție la detalii. Cum să alegi o vacanță de neuitat fără găuri imense în buget și cu amintiri pe măsură? Am ales pentru tine câțiva pași de care să ții cont atunci când alegi o vacanță de vis.

Alege destinația

Deși poate suna ușor banal, adevărul e că setarea unei destinații concrete îți ușurează cam jumătate din misiune, deoarece de aceasta depinde bugetul ales, găsirea unui hotel sau a unei cazări și pregătirile propriu-zise. De exemplu, dacă îți dorești o vacanță all inclusive poți accesa un credit online și să apelezi nemijlocit la o agenție turistică care ți-ar propune pachete de vacanță. Dacă te numeri printre adepții pregătirilor individuale, atunci se cuvine să îți faci lista locurilor de vizitat și să găsești din timp cazările, dar și mijloacele de transport.

Setează bugetul pentru călătorie

Este din nou o misiune destul de complicată, dar îți recomandăm varianta de 70+30, adică 70% din costuri să fie fixe, adică să fie prevăzute expres pentru a acoperi costurile de călătorie, transport, cazare, alimentație și 30% să fie flexibile, pentru a fi utilizate pe diferite cheltuieli adiacente, precum ar fi deserturi în cofetării neobișnuite, vizitele la muzeu sau, de ce nu, călătoriile pe mare ori săriturile cu parașuta. Poți accesa un credit în Chișinău și să dispui constant de lichidități.

Rezervă-ți timp în plus

Această regulă se aplică preponderent angajaților din câmpul muncii, care sunt obligați să-și ia concediu plătit. Atunci când te pregătești de vacanță și scrii cerere de concediu este cazul să adaugi 1-2 zile în plus, pentru situații neprevăzute sau, de ce nu, pentru a-ți despacheta în liniște bagajul. E și asta o sarcină care ia mult timp. În acest fel, finalul vacanței nu va fi un motiv de tristețe, ci un plus de energie și de tonus.

Fă-ți o asigurare medicală de călătorie

Pandemia ne-a învățat o lecție destul de amară – și anume faptul că sănătatea reprezintă o prioritate imuabilă, un punct important de care nu putem face abstracție. Prin urmare, pe lângă alte tipuri de asigurări precum este cea a automobilului, nu ezita să-ți faci și o asigurare medicală. Nu ți-ai dori ca vacanța ta să fie umbrită de vreo situație neplăcută și imprevizibilă. Ia un credit în Moldova și savurează posibilitatea de a te simți oriunde în siguranță.

Acum ai acces la finanțe rapid prin intermediul companiei Kreddy. Ia suma de care ai nevoie și savurează vacanța pentru a rezista în fața oricăror intemperii.

P