Recent, jurnalista Stela Popa a menționat într-un interviu pentru revista Click TV că se mândrește cu performanța obținută în cariera sa dincolo de Prut. Stela este originară din Republica Moldova, iar din noiembrie 2016 este prezentatoare de știri la TVR 2, în România. Prezintă cu accent 100% românesc Telejurnalul principal de la TVR 2, dar puțini știu că e basarabeancă. Ea zice că nu i-a fost dificil să se adapteze la noul mediu.

„M-am simțit din prima ca acasă, pentru că, pe bună dreptate, aici este familia și casa mea. Aici îmi sunt soțul și copilul. Am locuit în București ani buni înainte de TVR. Am colaborat cu instituții media de aici. La București mă simt în largul meu și nu l-aș schimba pe nimic. E altă mentalitate și e altă atmosferă”.

Cu toate că sunt din ce în ce mai mulți basarabeni care reușesc să se realizeze în România, Stela este prima basarabeancă care a reușit să obțină succes în domeniul jurnalismului.

„Acesta e un vis împlinit! Pentru cei de peste Prut, sunt dovada vie că se poate și în domeniul acesta. Dar asta implică o bună cunoaștere a mediului socio-politic, dicție etc. Trebuie să fii de-al casei, cum ar veni. Și, da, eu am fost conectată dintotdeauna la România”, mărturisește jurnalista.

Dincolo de jurnalism, Stela are și alte pasiuni. Îi place să scrie cărți cu povești pentru cei mici. Are mai multe cărți lansate de acum. Colecția de succes rămâne a fi „Povești pentru Dănuț” lansată odată cu venirea pe lume a fiului ei Dan-Andrei. Spune că nu s-a așteptat la un asemenea impact în rândul mămicilor și al picilor. Autoarea crede că rețeta e simplă – „sunt povești scrise de o mamă, iar o mamă știe cel mai bine de ce fel de povești au nevoie copiii”.

Stela recunoaște că nu e ușor să îmbine cariera în televiziune, pasiunea pentru a scrie cărți și rolul de mămică, dar încearcă să le facă pe toate. Și, îi reușește de minune, din câte observăm.

                                                                                         Autor: Anastasia Florea, stagiară

Distribuie articolul: