Ingrediente:

  •  5 ouă;
  • Zahăr 180 grame;
  • Smântână 200 grame;
  • Unt 100 grame;
  • Fâină 2 pahare.
  • Un plic de praf de copt 10 grame;
  • Cacao, o lingură.Mod de preparare:

    1. Bate ouăle cu zahăr până obții un lichid spumos.
    2. Adaugă smântâna, untul, făina și praful de copt. Amestecă până obții o substanță omogenă.
    3. Separă jumătate din aluat într-un alt bol. În aluatul rămas se adaugă cacao și amestecă bine.
    4. Așază aluatul în forma pentru chec sau tavă unsă cu ulei.
    5. Se toarnă aluatul în centrul tavei pe rând: stratul alb și cel din cacao.
    6. Ia o scobitoare sau o linguriță și trage câteva linii de la centru spre margini la fel cum în imagini.
    7. Pune checul la copt în cuptorul încălzit la 180оС, pentru aproximativ  35-40 de minute.

Distribuie articolul: