Un desert pe cât de aspectuos, pe atât de savuros, prăjitura Malaga poate fi ceea ce cauţi pentru a-ţi surprinde prietenii sau pentru sărbătorirea unei aniversări.

 

Ingrediente 10-12 porţi

2 ouă

100 g zahăr

60 ml ulei

120 ml lapte

120 g făină

3 linguri amidon de porumb

3 linguri cacao

2 linguri praf de copt

ulei vegetal pentru a unge tigaia

Pentru budinca de vanilie:

1 gălbenuş

6 linguri de zahăr

1 lingură amidon de porumb

75 g făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

600 ml lapte

1 lingură unt

Pentru ganache:

250 g ciocolată albă

100 g smântână pentru frişcă

10-12 banane mici

50 g alune de pădure

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi jumătate din cantitatea de lapte. Separat, amesteci făina cu amidonul de porumb, cacaua şi praful de copt. Le cerni pe toate peste compoziţia de ou şi mixezi.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară, torni compoziţia în aceasta şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

Până se coace blatul, prepari crema de budincă. Amesteci gălbenuşul cu zahărul, amidonul de porumb şi făina. Treptat, adaugi laptele, esenţa de vanilie şi combini ingredientele cu telul. Aşezi compoziţia pe foc mic şi amesteci constant până când se îngroaşă. La final, înglobezi şi untul. Laşi budinca să se răcească bine.

Înţepi blatul copt şi răcorit, apoi îl hidratezi cu laptele rămas de la prepararea blatului. Pentru ganache, combini pe baie de aburi 200 de grame de ciocolată şi smântâna pentru frişcă.

Întinzi crema de budincă peste blat şi nivelezi. Descojeşti bananele şi le aşezi peste budincă, pe lăţimea tăvii, pe verticală, două câte două, păstrând distanţă între ele. Adaugi o linguriţă de unt în ganache, amesteci şi începi să acoperi bananele, inclusiv zonele din jurul lor. Mărunţeşti alunele de pădure şi le presari printre banane. Pentru decor, topeşti pe baie de aburi restul de ciocolată albă, într-un vas mic şi ornezi cu ajutorul unei linguri. Dai prăjitura la frigider două-trei ore, apoi porţionezi.

 

Distribuie articolul: