Îți place ciocolata Toblerone? Acum poți prepara acasă o prăjitură de post omonimă, inspirată din faimoasa piramidă de ciocolată delicioasă. Prăjitură Toblerone e un desert fără coacere, iar prepararea ei nu durează mai mult de 40 de minute!

Ingrediente umplutură:

  • 150 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 100 ml cola
  • 200 g biscuiți (de post)
  • 200 g ciocolată (de post)
  • 150 g margarină
  • 50 g nucă
  • 50 g alune (poți folosi alune/migdale)

Ingrediente glazură:

  • 200 g ciocolată (de post)
  • 4 linguri ulei

Preparare:

1. Topește ciocolata cu zahărul, mierea și margarina la bain marie (pe aburi). Când toate au devenit omogene, adăugă cola, mai lăsă un minut și stinge focul.

2. Separat, topește ciocolată pentru glazura cu uleiul la bain mărie, până obții o glazură lucioasă și omogenă. Tapetează o tavă triunghiulară (dacă ai una) sau o tavă de chec cu folie de aluminiu sau de plastic.

3. Unge din belșug tava cu glazura simplă și dă-o la congelator pentru 5-10 minute. Între timp, în glazura cu miere adaugă biscuiții măcinați, nuca și alunele măcinate și omogenizează compoziția.

4. Toarnă compoziția în forma unsă cu ciocolată (dacă glazura de pe pereți și fundul tăvii s-a întărit) și nivelează bine. Deasupra toarnă restul de glazură și dă prăjitura Toblerone la frigider pentru minim 2 ore, să se fixeze.

Poftă Bună!

SURSA

Vezi și: Pandișpan – un desert aerat cu cremă de brânză și fructe!

Distribuie articolul: