Nimic nu sună mai aromat decât un chec cu prune la început de septembrie, iar dacă e și sănătos atunci satisfacția e maximă. Ne garantează Sabina Rusnac, autoarea blogului BobulVerde.eu, care a încercat și versiunea de chec vegan, la fel de gustos. Deci, ai la pachet 2 rețete: una clasică și alta care nu conține lactate sau ouă, e bogat în fibre și omega 3 datorită semințelor de in. „Toată familia va adora gustul de cacao în combinație cu prune dulci-acrișoare și suculente”, ne asigură Sabina Rusnac.

Ingrediente prăjitură cu prune (4-6 persoane):

  • 4 linguri semințe de în măcinate + 12 linguri apa plată ( sau 4 ouă în versiunea tradițională)
  • 125 ml ulei de cocos sau unt topit
  • 100 ml lapte vegetal / animal sau suc de portocale
  • 160 gr zahăr (de cocoș, brun sau alb)
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
  • 1 plic praf de copt
  • 220 gr făină
  • 5-6 prune feliate

Notă: Dacă optezi pentru versiunea cu ouă, probabil va trebui să mai adaugi ceva făină în compoziție.

Pregătire rețetă prăjitură cu prune:

1. Macină semințele de în la râșniță și amestecă-le cu apa pentru cca 5 minute.
2. Într-un bol, amestecă uleiul, semințele de în, zahărul, laptele, cacao, vanilia și scorțișoară. Vei obține o compoziție lichidă.
3. Adaugă făină și praful de copt. Amestecă cât să se omogenizeze. Unge tavă cu ulei și toarnă compoziția în ea. Taie prunele în fâșii subțiri și aranjează-le pe chec în modul dorit. Coace checul la 200°C, cca 30 minute sau până trece testul scobitorii.

Sursa: BobulVerde.eu

Distribuie articolul: