Odată cu începutul iernii, toată lumea se pregătește pentru sărbători, iar membrii familiei regale nu sunt o excepție. Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a și soțul ei prințul Phillip vor sărbători Crăciunul, a fost decorat cu brazi festivi, luminițe colorate, coronițe de Anul Nou și sute de jucării pentru brad.

Anul acesta, interiorul castelului a fost decorat în culori aurii și roșii. Molidul principal a fost instalat în mod tradițional în sala Sf. Gheorghe: strălucește în culoarea aurie și este decorat cu bile sclipitoare, care arată mai degrabă ca pietrele prețioase. În vârful molidului de șase metri se află o figurină a unui înger, iar numărul de lumini care îl decorează ajunge la 3000. Apropo, asistenții reginei au avut nevoie de cel puțin 13 ore pentru a decora bradul!

Pomii de Crăciun (Nordman) sunt cultivate special în parcul Windsor pentru a decora castelul. Este și un alt brad de Anul Nou, dar nu atât de impresionant ca dimensiune. Pomul de Crăciun era îmbrăcat în culori roșii – pentru a se potrivi cu interiorul. Sala de mese ceremonială a fost și ea decorată de Crăciun. Masa pentru recepția festivă a fost servită cu un set de tacâmuri aurii din colecția regală, cumpărat în secolul al XIX-lea de regele George al IV-lea.

Reamintim că familia regală sărbătorește în mod tradițional Crăciunul la Palatul Sandringham, dar anul acesta regina și soțul ei vor petrece vacanța împreună la Castelul Windsor – pentru prima dată în 33 de ani. Această decizie a fost luată, deoarece atât regina, cât și prințul Philip sunt expuși riscului de complicații din cauza COVID-19. În ceea ce privește restul familiei regale, ei vor sărbători Crăciunul într-un cerc familial îngust.

Sursă: glamour.ru