Nu ești cea mai bună gospodină într-ale aluatului, dar dorești totuși să-i surprinzi pe cei dragi cu astfel de bucate? Iată soluția! Plăcintele cu cașcaval se prepară în mai puțin de o oră, din ingredinte pe cât de simple, pe atât de savuroase. Rețeta o aflați mai jos.


Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

-200 ml iaurt (2,5%)

-jumătate de linguriță de biocarbonat de sodiu

-o lingură de oțet

-o linguriță de sare

-jumătate de linguriță de zahăr

-320 g făină

-200 g brânză de vaci

-150 g cașcaval

-2 căței de usturoi

-4 linguri de ulei rafinat

Mod de preparare:

1.Într-un bol se amestecă iaurtul, jumătate de linguriță de sare, zahărul și biocarbonatul de sodiu stins în oțet. Treptat se adaugă făina și se frământă bine aluatul. Se lasă 20 minute să se odinească.

2.Se pregătește umplutura. Într-un bol se amestecă brânza de vaci, cașcavalul dat prin răzătoare, restul de sare și usturoiul tocat.

3.Se împarte aluatul în 4 bucăți. Se întinde fiecare bucată de aluat cu un făcățel. Se pune umplutura pe o jumătate din fâșia de aluat întinsă și se suprapune cu cealaltă jumătate. Se lipesc bine capetele.

4.Într-o cratiță cu ulei încins se prăjesc plăcintele, la foc mediu, aproximativ 2-3 minute, pe ambele părți.

Poftă nebună să aveți!

Foto: savuros.info