Cu ingredientele din rețeta asta, obții 4 porții de turtă cu brânză sărată și usturoi, un deliciu pe care îți va veni să îl mănânci ca atare, nu doar să-l servești alături de preparatele favorite!

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml apa caldă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 linguri unt topit
  • 200 g brânză tip feta sau telemea
  • 2 căței usturoi

Preparare:

  1. Într-un bol încăpător, combină făină cu sarea și fă o gaură în centru. Separat, dizolvă drojdia uscată în apă caldă, cu o lingură de zahăr și las-o să se activeze pentru 10 minute.
  2. Dacă după 10 minute, drojdia a făcut bule la suprafață, este activată și poate fi folosită în aluat. În caz contrar, repetă procedeul cu un alt pliculeț de drojdie.
  3. Incorporează apoi maiaua obținută în făină, adăugând și o lingură de ulei, apoi frământa bine pentru cca 5-8 minute, sau până când obții un aluat fin și elastic.
  4. Dacă mai simți nevoia, poți adăuga alte câteva picături de apă sau un praf de făină, dacă aluatul e prea uscat sau prea umed.
  5. Împarte aluatul în 4 bile egale și unge-le cu ulei, apoi lasă-le la crescut acoperite timp de o oră, sau până când aluatul își dublează volumul.
  6. Întinde fiecare din cele 4 bile de aluat pe lung, iar în centru răspândește o pătrime din amestecul de unt topit, usturoi mărunțit și brânza feta sau telemea mărunțită fin.
  7. Rulează aluatul dintr-o margine lungă în cealaltă, formând un baton de aluat lung. Rulează-l apoi începând de la un capăt ca pe un melc și întinde cu sucitorul cercul de aluat obținut.
  8. Procedează la fel și cu celelalte turte cu brânză și prăjește-le pe rând într-o tigaie antiaderentă, pe ambele părți, până când se rumenesc frumos.

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Trufe cu biscuiți Oreo. Cu doar două ingrediente prepari un desert dilicios!