Dacă te-ai săturat de porc, pui sau vită, poți încerca și carnea de curcan. Este sănătoasă, ajută la slăbit și la un somn mai bun. Azi îți prezentăm o rețetă piept de curcan în sos de lămâie, muștar și vin.

Ingrediente:

  • piept de curcan – 1 kg
  • zeama de la doua lamai mari
  • ulei de masline 100 ml
  • mustar frantuzesc 2 linguri (55 g)
  • cimbru 2 lingurite rase
  • busuioc 2 lingurite rase
  • usturoi 6 catei
  • vin alb 150 ml
  • sare, piper

Preparare:

Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius.

Se spală pieptul de curcan și se curăță de grăsime sau pieliță. Se crestează pe alocuri, se freacă cu sare și piper, apoi se pune într-un vas Jena.

Se amestecă într-un bol muștarul franțuzesc cu boabe, uleiul de măsline și usturoiul pisat. Se amestecă bine de tot.

Mai adăugați cimbrul si busuiocul, sucul de lămâie și vinul. Se amestecă sosul din nou și apoi se adaugă peste pieptul de curcan. Dacă doriţi, puteţi coace laolaltă cu pieptul şi legume.

Vasul se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptor. Dupa 25 de minute, micșorați focul la 180 grade și lăsați însă 25 de minute. Scoate-ți folia pentru a se rumeni carnea.

După alte 15 minute, se scoate carnea și se lasă puțin să stea. Carnea se pune pe farfurie și sosul într-o sosieră.

Poftă bună!

Sursa: clickpentrufemei.ro

Foto: Google.com

Vezi şi: Salată cu piept de pui şi omletă: sursa ideală de proteine într-o zi de iarnă