Îți este, probabil, bine cunoscută fraza: „Ești ceea ce consumi”. Cu adevărat, rolul alimentației în buna funcționare a organismului este de neignorat. Astfel, îți lăsăm mai jos o listă cu 5 alimente pe care, dacă le consumi, ar fi bine să o faci cât mai rar sau chiar să le excluzi total din dieta ta alimentară. Care sunt acestea, vezi mai jos. 

Margarina

Deși în ultimii ani margarina a devenit pentru mulți oameni noul unt, adevărul este că aceasta are foarte multe proprietăți nocive pentru organism. Motivul? Deoarece este preparată din grăsimi vegetale modificate genetic. Un studiu arată că persoanele care consumă constant margarină se simt mai obosite decât cele care optează pentru unt!

Cereale

Atunci când vorbim despre cereale, ne referim de fapt la cele găsite în comerț, cu un surplus de zahăr. Acestea nu sunt deloc prietenoase cu corpul uman și pot să creeze probleme grave de sănătate pe termen lung. Dacă, totuși, optați pentru un mic dejun cu cereale, alegeți-le pe cele integrale precum grâul, fulgii de ovăz, meiul sau hrișca.

Supa instant

Poate părea ciudat că supa este un aliment care ar trebui evitat, însă aici nu vorbim despre cea preparată de mama acasă, din ingrediente naturale, ci de cea din comerț. Supa la plic, deși o masă rapidă, nu conține ingrediente benefice pentru corpul uman. Ea are un conținut ridicat de sare, iar valoarea nutrițională este extrem de scăzută.

Iaurtul aromat

Chiar dacă iaurturile sunt prezentate de multe ori ca fiind sănătoase, adevărul este că cele ce conțin arome, au efecte nocive asupra organismului. Fructele precum căpșuni, banane sau piersici nu sunt cu adevărat regăsite în compoziția iaurtului, ci sunt folosite prafuri pentru a le oferi culoare și gust. În plus, ele au un conținut foarte ridicat de zahăr!

Mezelurile

O altă categorie de produse pe care le consumăm aproape zilnic sunt mezelurile. Precum și în alte cazuri expuse mai sus, ele sunt preferate de oameni deoarece nu necesită preparare și pot fi consumate imediat. Acestea, deși nu par nocive deoarece sunt preparate din carne, ele sunt extrem de procesate. În plus, conțin o cantitate mare de sare și grăsimi animale, dar și „E”-uri care pot afecta organismul: acid eritorbic, nitrit de sodiu.

Sursa: Kudika.ro