Filmul documentar „CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI”, în regia lui Dumitru Grosei, a obținut premiul pentru „Cel mai bun film documentar cu tema istorie și conservare patrimoniu” la Amorgos Tourism Film Festival, care s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie 2018, pe insula Amorgos, în Grecia.

Pelicula, cu durata de 52 de minute, este produs în 2018, de SYMBOL MEDIA (Moldova), co-produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și HI-FI PRODUCTION (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași.

Menționăm că filmul „CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI” a obținut și alte premii:
1. Premiul pentru cel mai bun film pe tema „Etnoecologie (natură și oameni indigeni)” în cadrul Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE, din Rusia.
2. Marele Premiu ”Cel mai bun film etnografic” în cadrul Festivalului Internațional de Film Etnografic din Zlatna, județul Alba, România.
3. Cel mai bun documentar la Constanta International Film Festival, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Independent.

Recent, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI a mai fost selectat la Independent Producers Indie Film Festival, aflat la a XIII-a ediție și care a avut loc în București, în perioada 17 – 22 septembrie 2018.