În Republica Moldova ai ce vedea, ce promova și mai cu seamă ce dezvolta. Locurile de la noi sunt atât de uimitoare, încât ar trebui să fie cunoscute în orice colț al lumii. Renumitul regizor Dumitru Grosei este cel care face tot posibilul ca Moldova să fie auzită și văzută, iar munca lui este tot mai apreciată la concursurile internaționale de film.

În lista mare cu succese ale regizorului se adaugă premiul pentru pelicula „Călărași – un ținut la poarta raiului” (Moldova-România, 2018). Acesta a câștigat premiul la categoria „Cel mai bun film de lung metraj din Europa”, la doua ediție a festivalului „Quetzalcoatl Indigenous Internațional Film Festival din Mexic”.

Festivalul „Quetzalcoatl Indigenous Internațional Film Festival” promovează sustenabilitatea și conservarea patrimoniului cultural din toată lumea.

Călărași – un ținut la poarta Raiului” este un film despre regiunea cu același nume, înconjurată de codri, fiind situată în mijlocul unei cruci imaginare, formată pe harta Moldovei de patru mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula. Această locație bogată și frumoasă are propriile sale priorități specifice: istoria, cultura, spiritualitatea, etnografia, agricultura, meșteșugurile și obiceiurile străvechi.


Menționăm că acest film și-a cucerit de mai multe ori publicul. „CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI” a mai avut 48 de selecții oficiale și 9 premii la Festivaluri Internaționale de Film din întreaga lume.