Sandu a rostit pentru prima data cuvântul „mama” cu doar 2 ani în urmă. Era în clasa întâi. Ambii părinți au plâns 2 zile de fericire. După 7 ani de muncă, spitale și medici, copilul lor care suferă de surditate profundă, a rostit primul cuvânt.

Familia Ceucari locuiește într-un sat din Cahul. Pe lângă Sandu, cei doi soți mai au încă 7 copii, cel mic are doar câteva săptămâni.

În ciuda lipsurilor și a sărăciei, în casă și-n gospodărie e curățenie lună, toți copiii umblă regulat la școală și la grădiniță, și visează că într-o bună zi, lucrurile se vor schimba spre bine.

De exemplu Tima, are 4 anișori și vrea să devină aviator, ca să-și ducă părinții la mare. Iar Victor vrea să se facă inginer, ca să-i construiască lui Sanduț cel mai performant aparat auditiv din lume.

Toate aceste vise se nasc și trăiesc într-o casă cu 2 odăi. Cei mici s-au învățat să nu-i ceară jucării lui Moș Crăciun. Dacă-i întrebi ce-și doresc de ziua lor, o să vă răspundă: „Ne dorim ca părinții să fie sănătoși, să ne poată crește!” Practic dragostea și grija care o veți simți în această casă, o să vă copleșească.

Familia Ceucari trebuie privită prin prisma dedicației acestor părinți și a eforturilor depuse pentru a le asigura un trai decent copiilor lor. CCF Moldova își propune să îmbunătățească condițiile de viață ale acestei familii, iar fiecare doritor poate fi complice.

Participă la evenimentul „Seara Aventurilor” alături de ambasadorul CCF Iulian Bercu și invitații extraordinari Ana Gancearuc, Corneliu Său și Alecsandr Podolski. Evenimentul, organizat de CCF Moldova va avea loc joi, 6 iunie, ora 19.00, în incinta teatrului „Alexei Mateevici”. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite aici. Cei care nu pot ajunge la eveniment, pot ajuta această familie cu un click aici.

 

Distribuie articolul: