Nu în zadar nutriționiștii ne recomandă de fiecare dată ouăle, acestea reprezentând alimentul etalon, care conține cele mai bune proteine de clasa I. Rețeta pe care o veți descoperi mai jos, este pe larg preparată în Marea Britanie și presupune o utilizare foarte interesantă a ouălor de găină.

Pentru prepararea ouălor scoțiene (de fapt, sunt pârjoale britanice, umplute cu ouă), veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 de gr. de carne tocată de porc sau de vită
  • 5 ouă
  • 50 gr. de unt
  • piper negru măcinat
  • verdeață mărunțită (pătrunjel, mărar sau cimbru, după preferință)
  • coriandru
  • o linguriță de suc de lămâie
  • pesmeți mărunțiți, nuci mărunțite și tărâțe de grâu, pentru prăjit
  • sare

Modalitate de preparare:

Un prim pas este fierberea a 4 ouă și răcirea acestora. Pentru un fel de mâncare rece, se recomandă ouăle tari, iar pentru un un fel de mâncare caldă – ouăle moi.

Într-un vas adânc, carnea bine tocată se amestecă cu puțină sare, condimente și verdeață mărunțită, exact ca pentru pregătirea pârjoalelor. După ce e pregătită, formați din ea 4 bile (cam 130 de grame de carne fiecare).

1

Ouăle răcite și curățate de coajă se vor introduce în bilele de carne, acoperindu-se pe toată suprafața.

2

Pârjoalele sunt gata pentru prăjit, de aceea se vor da prin albuș sau gălbenuș bătut și apoi prin amestecul de nuci/arahide, pesmeți și tărâțe de grâu.

3

Pârjoalele se vor pune într-o tavă tapetată cu staniol, după care se vor coace la temperatura de 180 de grade, pentru 30 de minute. O alternativă este prăjirea în baie de ulei, ca în tutorialul video de mai jos.

4

Pârjoalele vor fi și mai delicioase, dacă vor fi servite cu sos (se fierbe în baie de aburi, dintr-un gălbenuș, 50 de grame de unt, 3 linguri de apă, sare și piper, amestecând continuu).

Detalii, aici:

Foto: captură video, realfood.tesco.com

Distribuie articolul: