Emma Răducanu, adolescenta a cărei carieră în tenis a evoluat rapid în ultimul an, este prima sportivă care a ajuns în finala de la US Open din partea Marii Britanii, uimind spectatorii și antrenorii cu talentul și priceperea sa.

Răducanu a făcut senzație în iulie la Wimbledon, unde s-a remarcat printr-o prestație neașteptat de bună, ea fiind pe locul 338 în clasamentul mondial, și, astfel, a ajuns în runda a patra. Orice suspiciune că totul ar fi fost o întâmplare a fost spulberată în timpul meciului său din semifinale, unde a învins-o pe grecoaica Maria Sakkari, numărul 18 mondial, scrie g4media.ro.

Tânăra, în vârstă de 18 ani, s-a născut în Canada, dintr-o mamă chineză și un tată român, dar s-a mutat în Marea Britanie la vârsta de doi ani, și și-a perfecționat abilitățile de tenis când era la școala secundară la Newstead Wood din Orpington.

Norocul ei a fost că a participat la o școală publică pentru fete, care era selectivă din punct de vedere academic, dar, de asemenea, a reușit să se antreneze la singurul centru de tenis construit special pentru acest sport, în sud-estul Londrei.

În timp ce era o copilă timidă în școala primară, Emma Răducanu nu a trebuit să fie cea mai tare din clasa ei, pentru ca profesorii să o remarce. Afinitatea ei naturală pentru tenis a fost cea care a vorbit pentru ea: Emma pregătindu-se intensiv cu antrenorii săi, în timp ce prietenii ei abia puteau să lovească mingea.

Poate că prima persoană care i-a recunoscut abilitățile a fost Rebecca Rodger, profesoara ei de la școala primară Bickley din Bromley, sud-estul Londrei.

A fost întotdeauna sportivă și câștiga toate cursele de sprint la orele de sport”, a spus Rodger. „Și ea a fost foarte timidă, dar a luat niște lecții de tenis în vara primului an de școală primară și, la fel ca majoritatea copiilor la vârsta respectivă, ești norocos dacă faci contact [cu mingea]. Dar Emma a avut o întâlnire cu antrenorii. Nu ne-a venit să credem. Chiar și atunci îmi amintesc că m-am gândit că o să o vedem la Wimbledon”, a spus Rodger, citată de The Times.

Iain Bates, șeful ligii de tenis feminin de la LTA, a spus că Raducanu a demonstrat noi abilități cu aproape fiecare apariție și a început să valorifice puterea mulțimii.

Stadionul Arthur Ashe este o arenă vastă, nu a jucat niciodată în fața unor mulțimi de genul acesta, dar a învățat să facă acest lucru cu un zâmbet pe buze. A obținut aplauzele spectatorilor din spatele ei în sferturile de finală și a funcționat. Aceste îmbunătățiri și ajustări par să se întâmple săptămână în săptămână în acest moment. Aceasta este o abilitate destul de specială de a avea și a o vedea atât de devreme în cariera Emmei și este destul de încurajator”, a afirmat Bates.

Alan Blount, profesor la Newstead Wood, a spus că Raducanu se antrena înainte și după școală.

Uneori, Emma făcea antrenamente dimineața devreme și urma să se ducă la școală la 8:45. Și atunci, fiind aproape de școală, putea să se întoarcă acolo imediat ce termina cu școala. Acest lucru a făcut-o să țină pasul cu viteza atât a tenisului, cât și a sarcinilor școlare”, a mai spus Blount.

Citește continuare pe: g4media.ro

Distribuie articolul: