Ceea ce pare a fi un limax (numit în popor melc fără casă sau melc de ogor) a fost descoperit într-o sticlă cu iaurt de băut, produs o companie autohtonă. Cel puțin asta afirmă o femeie din Chișinău, Natalia Alexeenco. Locuitoarea capitalei a scris o postare pe Facebook în care a spus că fiul său a cumpărat o sticlă cu iaurt de la Incomlac, de la un magazin de lângă casă, iar când a luat o înghițitură de iaurt, a scuipat molusca, notează AGORA.md.

De cealaltă parte, producătorul, citat de Newsmaker, spune că un obiect străin nu putea nimeri în ambalaj și acuză femeia de tentativă de a discredita compania.

Femeia spune că întâmplarea a avut loc în seara zilei Hramului Chișinăului.

„Fiul meu mai mare a ieșit seara la plimbare și a intrat în cel mai apropiat magazin, Mirra, să cumpere un iaurt de marca „Delicato” de la JLC (Incomlac). După cină, bând cu plăcere din iaurt, copilul m-a pus în gardă când mai nu s-a înecat și a scuipat o chestie necunoscută: „Mama, ce e asta? Un peștișor?”. Ce a urmat, e ca în filmele de groază”, a scris femeia.

Alexeenco afirmă că băiatul ei a refuzat orice mâncare sau lichide, iar mai târziu a vomitat și a avut dureri de stomac.

În postarea sa, locuitoarea capitalei afirmă că a mers la ANSA. „Mi-au luat plângerea, însă m-au sfătuit să-mi las mie iaurtul, pentru că nimeni nu va face expertiza unui produs deja desigilat”, afirmă femeia. Ea spune că a mers și la Agenția pentru Protecția Consumatorului, însă de acolo a fost redirecționată tot la ANSA.

Newsmaker a luat legătura cu fabrica Incomlac de la Bălți. Șefa laboratorului, Tatiana Vavilina, spune că iaurtul e turnat în sticle pe o linie automatizată, iar la vârful fiecărui dozator stă o plasă densă, care nu permite obiectelor străine să ajungă în ambalaj. Specialista a mai adăugat că iaurtul ajunge în sticle sub o presiune mare, iar molusca nu ar fi putut rămâne întreagă în asemenea condiții.

Vavilina neagă că limaxul putea nimeri în sticlă înainte ca iaurtul să fie turnat. „Sticlele sunt făcute pe loc, la o temperatură extrem de înaltă. Ulterior, ele sunt întoarse cu gura în jos și dezinfectate”, spune femeia.

Șefa Incomlac, Tatiana Ignatova, spune că cineva a vrut să discrediteze compania. „E o încercare de a ne discredita. Poate această doamnă a vrut să-și facă reclamă”, a presupus Ignatova.

Amintim că firma JLC a fost implicată și în scandalul laptelui, în 2018. O expertiză a demonstrat că cea mai mare cantitate de grăsimi de proviniență străină o au produsele JLC. În majoritatea produselor acestei companii autohtone s-a descoperit o cantitate de grăsimi vegetale care cu mult întrece limita. Astfel, în produsul „Brânză de casă” de la JLC, aproape 96% din grăsimi erau de proviniență străină. În brânza „Făguraș” grăsimile vegetale erau în proporție de 89%, iar în „Grăuncior” – aproape 90%.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: