Bine însiropată, prăjitura cu biscuiți și frișcă este perfectă chiar și pentru cei mai pretențioși dintre cei dragi. Îți arătăm cum să o prepari pas cu pas!

 

Ingrediente

7 ouă

150 g zahăr tos

120 g făină

300 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

1 plic întăritor de frişcă

150 ml suc de ananas, pentru însiropat

100 g biscuiți cu cacao, pentru decor

cacao, pentru decor

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi baţi în continuare până se întăreşte spuma. Adaugi toate gălbenuşurile, baţi bine până la omogenizare, apoi încorporezi făina. Amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus.

Treci compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată, pe care o introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După 15-20 de minute, dai la foc mic.

După răcire, răstorni blatul din tavă şi-l secţionezi pe jumătate, pe lungime. Aşezi o felie pe un platou şi o însiropezi cu sucul de ananas. Mixezi smântâna, iar atunci când paletele lasă urme, pui zahărul pudră, întăritorul de frişcă şi mai mixezi puţin.

Întinzi frişca peste felia de blat de pe platou, păstrând o parte pentru I. Acoperi cu a doua felie de blat pe care o însiropezi. Introduci prăjitura în frigider trei ore sau peste noapte, împreună cu frişca rămasă.

Înainte de servire, mărunţeşti biscuiţii şi-i presari peste prăjitură. Porţionezi şi ornezi cu frişcă şi cacao.

Distribuie articolul: