Calitatea de mamă și de fondatoare a unei organizații caritabile au motivat-o pe Natalia Vodianova să devină sensibilă la toate subiectele de interes feminin. De dragul sănătății femeilor din întreaga lume, rusoaica a acceptat să obțină o funcție de conducere în administrarea unei aplicații legate de monitorizarea ciclurilor menstruale. Modelul și-a făcut anunțul într-un mesaj publicat cu încredere în rețeaua Instagram.

„Suficient! Haideți să nu me mai ascundem, să tăcem și să fim fățarnici: indiferenți sau isterici cu privire la un subiect important, care influențează starea de spririt și viața femeilor în fiecare lună. Vorbesc despre menstruație.

Menstruația este o parte inseparabilă a naturii feminine, parte din procesul de venire pe lume a unei noi vieți. De ce trebuie să ne rușinăm de asta? Cu toată responsabilitatea și chiar mândria vreau să vă anunț despre alăturarea mea în cadrul Consiliului de Directori a aplicației @flotracker – cel mai simplu și precis mod de a monitoriza menstruația, sănătatea și metodele de profilaxie.

Flo_app

Platforma FLO e menită să ajute femeile din orice țară a lumii și orice cultură să se comporte mult mai responsbail față de propriul corp, propria sănătate, să se accepte așa cum sunt și să nu fie sinchisite de asta.

Din cauza menstruației, în Kenya circa 1 mln de fete absentează în fiecare an de la lecții. În Nepal, cifra atinge 41% din numărul de tinere. În Bangladesh, 73% dintre angajatele fabricilor nu pot munci în timpul menstruației. Doar 12% dintre femeile și fetele din India au acces la tampoane și absorbante. Tot în India, 70% din cazurile de moarte letală sunt legate de igiena sistemului reproductiv al femeilor, asta întâmplându-se din cauza unei igiene proaste în timpul menstruației.

Absorbantele încă mai sunt, pentru multe țări ale lumii, articole de lux, reprezentând o raritate. Dar acest subiect are nevoie de comunicare și soluții. Și soluția se ascundă în suficientă informare, de aceea o prioritate a aplicației FLO este informarea.

Îmi place că aici se regăsește o comunitate exclusiv feminină, unde pot fi discutate anonim și gratuit subiecte legate de maternitate, sănătate și sex. Întrebările sunt foarte serioase și haideți să începem de la informare și atitudine pozitivă” –  cominică modelul, în mesajul său virtual.

*Period Tracker Flo, Ovulation & Pregnancy Calendar este un calculator pentru femei, care urmărește și prezice inteligent ciclurile menstruale, ovulația și zilele fertile. Flo ajută femeile să își indice în calendar starea de spirit, simptomele și să obțină controlul deplin al sănătății lor, în scopul de a rămâne cât mai rapid însărcinate sau a evita sarcina. Accesibil și în Google Play

Foto: Instagram.com, Flo Period Tracker