De ce vreme, Nata Colesnic și-a  aranjat viața  în Italia. Călătorește și trăiește o perioadă foarte fructuasă a vieții sale. Recent, frumoasa moldoveancă a avut parte de o experiență pe care poate multe femei și-o doresc. Nata a fost invitată să joace într-un film. Rolul pe care l-a avut nu a fost deloc unul ușor și chiar dacă nu are experiență s-a descurcat de minune. Să fie acesta începutul unei cariere în cinematografie? Noi am dorit să aflăm mai multe detalii despre această aventură așa că am luat-o la întrebări.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от NATA Colesnic (@natacolesnic)

Povestește-ne de unde a venit invitația de-a juca într-un film? Ai urmat cursuri de actorie sau este doar o pasiune de-a ta?

„În primul rând, îți mulțumesc tare mult pentru interes și pentru acest interviu. Invitația de a juca în acest film m-a luat prin surprindere. Am primit invitația cu doar câteva zile înainte să înceapă filmarea. Chiar dacă era o experiență cu totul nouă nu am ezitat nici măcar o secundă. Am considerat-o un semn pentru a face o trecere către ceva mult mai grandios și mai important. Au mai fost câteva colaborări anterioare cu această companie (Influendo production) însă nu de aceeași amploare, recunosc. Cât despre cursuri – nu, nu am făcut cursuri de actorie însă am simțit din prima clipă că acest rol mi se potrivește – ca și cum a fost scris pentru mine (oricât de înspăimântător ar părea să fii ucisă, chiar și în film)”.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от NATA Colesnic (@natacolesnic)

Cum a fost la filmări, bănuiesc că ai avut emoții foarte mari?

„La filmări a fost….provocator, dacă pot să spun așa. Am petrecut o zi întreagă pe platoul de filmări, însă a fost o zi cât o viață. Cu siguranță rămâne o experiență memorabilă, dar și marcantă în egală măsură. Povestea nu este departe de ceea ce se poate întâmpla(sau chiar se întâmplă) în realitate. Rolul meu a fost ca o bucată din viață. Nu pot să spun că am avut neapărat emoții, cele care au fost, au fost constructive. În schimb am avut trăiri foarte puternice la nivel psihic. Am realizat fragilitatea vieții și importanța de a trăi cu intensitate fiecare clipă. Să nu mai faci planuri pentru mâine, mai bine concentrează-te să trăiești astăzi fiecare moment cu bucurie și recunoștință”.

Povestește-ne un pic și despre echipa de filmare (cine sunt producătorii) și ce așteptări aveți de la acest film ?

„Am avut ocazia să fac parte dintr-o echipă de filmare extraordinară. Este un film sub semnătura lui Mauro John Capece, regizor, cineast și pionier al artei cinematografice inovatoare cu filme premiate național și internațional. Îl consider un om cu viziune și cu o mare pasiune pentru ceea ce face. Lucru care se vede în modul în care echipa sa comunică și lucrează în fiecare clipă.

Deși are multe filme în portofoliul său, un astfel de film a fost o premieră și pentru el. Și nu este deloc ușor să faci un film în plină pandemie, dar profesionalismul își spune cuvântul, iar filmul este o reușită. A ieșit un film bun, cu o încărcătură emoțională uriașă cu care multă lume empatizează.

Într-o lume în care suntem înconjurați de crime oribile, abuzuri și alte atrocități, alimentați constant de media cu știri negative, un film pe un astfel de subiect transpune publicul într-o lume aproape reală”.

Despre ce este producția și care a fost rolul tău?

„În film sunt un influencer renumit care face o o vizită la Castelul ValVerde din Bergamo pentru a le arăta urmăritorilor castelul.

O persoană plină de viață, veselă, iubită și urmărită de multă lume. Castelul este locul în care intră în scena și acel killer – un criminal în serie, schizofrenic, cu o pasiune obsesivă pentru femeile frumoase și cunoscute. Un killer cu o colecție impresionantă de crime brutale, cu un mod de operare unic și o semnătură proprie – un cuțit albastru și cicatricile aparte pe care le lasă pe corpul victimelor (pe piept, pe picior, pe abdomen, pe față sau pe coloană). Acum mă trec fiorii când povestesc. Momentul în care mi-au făcut cicatricea pe sân am înțeles cât de real este totul. Cu cât profesionalism și seriozitate este tratată fiecare scenă. Iar momentul confruntării cu criminalul… acel moment m-a făcut să uit de mine.

Atât de mult am intrat în rol, în trăirile și frica personajului încât parcă m-am desprins de realitate. Momentul în care mi-au rupt bluza de pe mine, dresul… m-au așezat într-o poziție care să imite un corp fără viață… direct pe pământ, pe pietrele reci…

Mi s-a tăiat respirația gândindu-mă ce trăiri trebuie să aibă o victimă reală, torturată astfel de un psihopat. A trebuit să stau neclintită, cu privirea fixă lipsită de viață… și mi-a ieșit atât de bine, atât de natural pentru un moment până când, din privirea mea încremenită mi-au ieșit lacrimi. Exact ce avea nevoie regizorul. Toata echipa a rămas mută de uimire, au trăit și ei la intensitate greutatea momentului. Au fost uimiți de cât de bine m-am pliat pe acest rol.

La nivel psihic a fost un blocaj. Mi-am revenit mai greu, însă am realizat că am intrat cu atâta naturalețe în acest rol, că am putut empatiza cu rolul acesta de victimă atât de puternic, încât trăiam senzația unui vis”, a mărturisit Nata.

Ți-ai mai dori să repeți experința?  

„Cu siguranța îmi doresc și alte experiențe în domeniul cinematografic. Consider că acesta a fost doar începutul, iar faptul că m-am descurcat într-un rol cu așa mare impact emoțional poate doar să mă ambiționeze să vreau mai mult”, ne-a povestit Nata.

Filmul „Reverse” poate fi urmărit deja în regim online! 

Citește și: Nata Colesnic și viața de după carantină: Cum să evoluezi spiritual, prin echilibru și recunoștință (Interviu)

Distribuie articolul: