Rachael Miller, nutriționistă, fitoterapeută și fondatoare a Zhi Herbals, recomandă această variantă de mousse de ciocolată, menționând că este una dintre cele mai simple și sănătoase rețete de desert.

Doar 3 ingrediente sunt necesare pentru această rețetă:

  • 2 avocado coapte, mari sau 3 medii
  • 1/4 cană pudră de cacao neîndulcită (după gust)
  • Ingrediente optionale pentru gust: un vârf de cuțit de sare pentru a amplifica aroma, sirop de agave sau stevia pentru îndulcire.

Pregătirea mousse-ului de ciocolată este simplă:

  • Taie fructele de avocado în două pentru a scoate sâmburii și adaugă pulpa într-un robot de bucătărie sau blender.
  • Introdu pudra de cacao și indulcitorul dorit, adăugând și un vârf de sare pentru a accentua gustul.
  • Amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până când mousse-ul devine omogen. Verifică cu o spatulă pentru a te asigura că toate bucățile de avocado s-au transformat în pastă.
  • Gustă și ajustează cantitatea de cacao sau indulcitor până obții exact aroma dorită. Dacă îți place, poți adăuga esență de vanilie, coajă de portocale sau scorțișoară pentru o savoare suplimentară.

Mousse-ul de ciocolată poate fi servit imediat sau poți să-l refrigerat pentru câteva ore pentru a obține o textură mai densă și consistentă. Datorită conținutului său scăzut de calorii, poți savura această delicatesă atât dimineața, cât și seara, în timpul unei diete, dacă îți propui să pierzi câteva kilograme.

Distribuie articolul: