Știm cât de mult îți dorești să ai o podoabă capilară sănătoasă, vestea bună e că totul îți stă în puteri! Cu mici eforturi și cu debarasarea de unele deprinderi nocive pentru părul tău poți ajunge la rezultate îmbucurătoare. 

Motivele pentru care părul tău ar putea fi uscat și lipsit de strălucire

Nu poți renunța la șuvițele blonde

E un adevăr universal, dar merita sa-ți reamintim: orice tip de decolorare a părului îl va usca și-i va răpi din strălucire și din aspectul sănătos.

Îți ții părul mai mereu prins 

Fie că-l prinzi în coadă sau în coc, trebuie să știi că elasticele de păr (mai ales când le strângi prea agresiv) pot distruge cuticulele firelor de păr, astfel încat acestea nu mai pot reflecta lumina și vor avea un aspect tern.

Vremea de afară face ravagii în părul tău 

Podoaba noastră capilară e o creatură fragilă și în contact cu vânt agresiv sau temperaturi extreme, sigur va găsi ceva de care să se plângă. În plus, aerul condiționat din interior suge, la propriu, viața din păr (și prin viață ne referim la hidratare).

Ești deficitară la capitolul proteine

Având în vedere că părul e majoritar format din proteine, aceasta deficiență îți poate afecta chiar serios șuvițele.

Ai grijă la ce nutrienți consumi. De exemplu, o dietă vegetariană sau vegană nu creează probleme la acest capitol dacă mănânci ce trebuie. Legume, fasole, hummus, unt de nuci și băuturi vegetale fortifiate cu pudră proteică sunt surse sănătoase de proteine și alți nutrienți esențiali. În plus, legumele verzi ajută scalpul genereze balsamul natural al părului, adică sebumul, grație conținutului ridicat de vitamina A și C.

Folosești prea mult șampon uscat

Evident șamponul uscat e cel mai mare cadou primit de umanitate. Dar nu uita folosit în exces poate ți usuce părul și -i distrugă ciclul natural de producere a sebumului.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: