Te-ai fi gândit că ai putea mânca o gustare atât de simplă dintr-o legumă atât de banală? Iată cum pregătești cei mai delicioși morcovi la cuptor, cu un sos aromat de unt cu usturoi.

Ingrediente:

  •  1 kg morcovi
  • 100 g unt
  • 3 linguri miere
  • 4 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel mărunțit

Preparare:

1. Curăță morcovii și taie-i în jumătate pe lungime, apoi așază-i pe tavă unsă cu ulei.

2. Topește untul într-o cratiță, apoi adăugă mierea. Adăugă usturoiul mărunțit și amestecă un minut.

3. Da sosul de unt cu usturoi de pe foc și toarnă jumătate din el peste cartofii tăiați jumătăți.

4. Amestecă morcovii cu mâinile, presară sare și piper, apoi acoperă cu folie de aluminiu și dă-i la cuptor la 200 de grade, timp de 10 minute.

5. După 10 minute înlătură folia de aluminiu și mai lasă morcovii la cuptor pentru alte 10 minute.

6. Răspândește sosul de unt cu usturoi peste morcovii copți și servește-i ca și garnitura, alături de o salată sau ca atare.

SURSA

Vezi și: Salată de vară cu porumb fiert – perfectă ca atare sau ca garnitură la carne

Distribuie articolul: