Mirela Urușciuc este invitata mea din această săptămână la interviul „După Cortină”. Organizatoarea  de evenimente ne-a povestit totul despre nunțile moldovenești și despre risipa pe care o facem la aceste evenimente. Mirela ne-a dezvăluit secrete și sfaturi prețiose. Deci, dacă te măriți în acest an, atunci trebuie să dai un click interviului. 

Cea mai nonconformistă nuntă

„Am vorbit de atâtea ori despre acestă nuntă încât lumea o să creadă că am organizat doar o nuntă (râde). Mireasa m-a contactat cu două săptămâni înainte de eveniment. Apoi mi-a spus că nu este în țară și vine săptămâna viitoate, adică din acele două săptămâni am mai pierdut câteva zile. Între timp eu am încercat să organizez câteva ceva. Apoi mireasa m-a sunat și mi-a spus că vrea să ne întâlnim la ea acasă, acolo unde și vrea să facă nunta. Am avut primul șoc…

Am ajuns la locație, era casă privată cu o grădină verde frumoasă. Până la urmă a fost o nuntă de tip fourchette, o nuntă foarte frumoasă.”

Lucruri de umplutură și risipă 

„Adevărul este că pentru fiecare cuplu există „umplutura sa”. Pentru cineva este indispesabil un band, iar cineva este ok și cu un DJ. Adică nu trebuie să plătească 14 oameni pentru muzică vie ei sunt ok cu un singur om, un DJ. Sunt oameni care zic că nu ai nevoie de un restaurant luxos, alții zic că nu ai nevoie de videograf, sunt foarte multe lucrui de care oamenii se dezic pentru că asta nu e potrivit pentru ei, dar nu pentru că asta este inutil în general.”

Peste hotare oamenii nu aduc pe masă 12 feluri de mâncare

„Ceea ce se face la noi e risipă totală de bani pentru că 80% din ceea ce pui pe masă, după aia trebuie să strângi.”

Nuntă fără nași…

Se simte lipsa nașilor? „E bine așa cum este comod pentru miri”, ne spune Mirela. „Dacă mirii au perechea aia de suflet față de care vor să fie apropiați pe tot parcursul vieții, atunci este super și nașii sunt tare bineveniți. În cazul în care mirii nu găsesc acea pereche aproape de inimile lor, de ce ar trebui să își ia niște nași pentru bifă?”

Cât costă o nuntă…

„Totul depinde de gusturile mirilor, de numărul lor de invitați. De exemplu de o sută de invitați? 15 mii de euro. Am avut nunți de 20 de mii la 60 de invitați și am avut nunți de 20 de mii la 200 de invitați, deci totul depinde de alegerea mirilor.”

Despre ce alte secrete a unei nunți bine organizate afli urmârind interviul video de mai sus.

Vezi și: Alexandru Pleșca, despre teatru, film, Oscar și cum a reușit singur să slăbească de la 106 kg, la 73 de kg (Video)