După ce la începutul lunii august, fotograful Alex Iordache ne-a prezentat noul său proiect „Prinși în ungher”, imagini care au stârnit admirația în mediul online, a urmat inaugurarea expoziției dedicată medicilor în prima linie de luptă cu covid-19 în cinci locații din Chișinău, iar la scurt timp fotografiile au fost vandalizate. Artistul a decis să-și exprime opinia în legătură cu aceste acțiuni și a vorbit despre ce simte, într-un video pe care l-a publicat pe rețelele sociale.

„Am gândit acest proiect fotografic ca pe un exercițiu imaginar de empatie. Am vrut să-i fac pe oameni să se gândească că, undeva, în inima Chișinăului, există o mână de oameni care duc o luptă grea, zi și noapte, de aproape un an, cu un nou virus despre care planeta știe foarte puține, dar spre final acest proiect al meu s-a transformat într-un experiment social.

Expoziția mea de fotografie a atins inimile privitorilor, iar o parte din acești privitori au hotărât să-și exprime dezacordul față de existența acestui virus, acestor doctori, asistenți și asistente…

Au ales calea cea mai josnică, sălbatică și nejustificată pentru a-mi spune că nu sunt de acord cu mesajul pe care am vrut să-l transmit oamenilor cu aceste fotografii.

Mi-au distrus mișelește sufletul pe care l-am pus în aceste lucrări, au scuipat în munca lor și peste munca mea.

Îi voi lăsa să fie parte a proiectului meu, voi face echipă cu vandalii. Datorită lor aceste fotografii vorbesc atât de mult despre societatea în care m-am născut și trăiesc”, a spus Alex Iordache.

Sursa: Facebook/AlexIordache