Alex Iordache este prins într-un nou proiect fotografic, care de această dată este cât se poate de actual și sensibil. Fotograful i-a surprins pe lucrătorii medicali din prima linie, îndată ce ies din blocul dedicat pacienților cu COVID-19.

Imaginile surprinse de fotograf ne arată tristețea din privirile acestor oameni, extenuarea fizică, vizibilă cu ochiul liber. Imaginile cu lucrătorii medicali, ne spun mai multe decât ar face-o cuvintele, despre efortul enorm și situația gravă cu care se confruntă zi de zi.

„Nu-și văd mamele, copiii, stau izolați de cei dragi și luptă cu moartea pentru cei mai necăjiți de virus, pacienți. (…) Am creat aceste fotografii pentru tine, fiecare din ele este un exercițiu imaginar, pe care aș vrea să-l repeți. Să ne punem în locul lor, dacă nu cu masca și halatul, măcar cu imaginația”, spune fotograful în video publicat pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să dedic următoarele 4 zile pentru a vă arăta fotografii dintr-un proiect nou, drag sufletului meu. Am fotografiat personalul din prima linie timp de 4 zile. Mai mult noaptea. Îndată ce ies din blocul dedicat COVID. Am reușit să fotografiez abia eroii din prima linie de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Și tare aș vrea să accepte să intre în proiectul meu și personalul de la Spitalul Clinic Republican.

#prinsinungher”, a scris fotograful, apoi a continuat cu un mesaj de recunoștință atât pentru eroii proiectului său, cât și persoanelor care l-au ajutat să-l realizeze.

Vezi și: Alex Iordache, despre Nudurile pe covorul moldovenesc: „Nu m-am așteptat ca nuditatea să devină o sperietoare a secolului XXI”


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA