Potrifit rus.lb.ua, pe 1 aprilie, după lungi căutări în regiunea Kievului, poliția a găsit corpul neînsuflețit al fotografului Max Levin. Acesta are patru copii care încă sunt minori.

Fotograful ucrainean Max Levin a fost găsit mort. Pe 13 martie, împreună cu Alexei Cernîșov – militar și fost fotograf, au plecat spre satul Huta-Mejîhirsk, comuna Liutij din raionul Vîșhorod, regiunea Kiev, Ucraina, pentru a documenta urmările invaziei trupelor rusești. Locul aflării lui Cernîșov rămâne necunoscut.

Conform sursei citate, Levin a plecat împreună cu militarul Alexei Cernîșov, ex-fotograf să filmeze consecințele atacului din partea armatei ruse. Aceștia ar fi urcat într-o mașină de ocazie, iar de atunci rudele celor doi bărbați nu au mai reușit să ia legătura cu ei. Ulterior, a devenit cunoscut faptul că în regiunea unde cei doi intenționau să lucreze au început luptele. Cernîșov nu a fost deocamdată găsit.

Max Levin avea 41 de ani și era originar din Kiev. El a lucrat mai mult de 10 ani pentru redacția LB.ua, dar a colaborat și cu Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. 

Majoritatea documentarelor sale erau despre războiul din Ucraina.

Fiecare fotograf ucrainean visează să facă acea fotografie care va opri războiul”, obișnuia să spună Levin.

Sursa: rus.lb.ua

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: