Celebrul fotograf Alex Iordache a realizat recent unul dintre cele mai inedite proiecte din istoria activității sale. Este vorba despre proiectul „Prinși în ungher” în care Alex a surprins personalul medical din prima linie, aflat în lupta cu noul tip de Coronavirus. Despre cum ideea pentru acest proiect a devenit realitate, Alex a povestit pe pagina sa de Facebook.

„Roua din dimineața asta parcă le dă acestor fotografii și mai mult sens. În sfîrșit am reușit să duc la capăt expoziția dedicată luptătorilor din prima linie. A fost un drum anevoios din august până aici dar am reușit. Am vrut adesea să cedez. Nu am să vă vorbesc despre toate greutățile pe care le-am întâmpinat și oamenii răi. Aș vrea să concentrez atenția voastră spre oamenii buni de la care am primit ajutor pe acest drum. În primul rând vreau să vă mulțumesc vouă, tuturor celor care ați susținut acest proiect al meu aici pe facebook, dar și celor care au făcut-o în viața reală. Eu foarte tare m-am luptat să nu vă dezamăgesc. La fel, vreau să-i mulțumesc unui om – Rodica Trofimov. Fără Rodica și caracterul ei precis nu ajungeam până aici. Mulțumesc pentru tot ajutorul, Rodica! Mihai Stamati, mulțumesc pentru ajutor, concept-stand și pentru că m-ai liniștit cu o vorbă calmă și înțeleaptă atunci când eram într-un impas. Un mare mulțumesc lui Sergiu Aftenev și echipei CAPAROL Moldova. Sergiu m-a ajutat chiar din prima clipă cînd i-am povestit despre idee. Le mulțumesc tuturor oamenilor buni din Primăria Municipiului Chișinău și oamenilor buni din Preturile orașului care au susținut acest proiect și l-au văzut util societății și situației actuale. Mulțumesc echipei care a lucrat la crearea și instalarea capsulelor cu fotografii – Oleg și Vitalie. Iar la final vreau să mulțumesc tuturor luptătorilor din prima linie. Eu vă respect foarte mult pentru ceea ce faceți pentru toți noi”, a scris fotograful.
Acesta a distribuit câteva fotografii din cadrul proiectului și le-a spus internauților unde pot fi văzute lucrările „Prinși în ungher”.
„Expoziția conține 5 capsule care pot fi vizitate în 5 locuri ale orașului:
1. Scuarul Catedralei
2. Pietonală (Aleea Medicilor)
3. Valea Morilor (Monumentul Aldea Teodorovici)
4. Havuzul muzical din Valea Trandafirilor (va fi restabilită luni după ce a fost vandalizată)
5. Parcul Dendrarium”, zice Alex.
Sursa foto: Facebook